ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 25 Ocak 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Helal Akreditasyon Kurumu bugüne kadar 28 "helal akreditasyon" kararı aldı

- HAK, gıda üretimi yanında, yemek sunumu, gıda ambalajı ile turizm ve kozmetik gibi alanlarda helal belgelendirme faaliyeti yürüten kuruluşları, asgari gereklilikleri sağlamaları halinde akredite etmeye başladı

- Kurum, helal belgelendirme alanındaki insan kaynağı eksikliğinin giderilmesi amacıyla Avustralya'dan Hindistan'a, Tunus'tan Azerbaycan'a kadar 26 ülkenin sektör çalışanlarına eğitim verdi

(Deniz Çiçek/Ankara)


2- Uzmanlar, apartman ve site aidatlarına ilişkin bilinmesi gerekenleri açıkladı

- Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz: "Yöneticiler, genel kuruldan yetki almadan aidat artışı yapamazlar. Bu şekilde yapılan artışlara malikler itiraz edebilir. Fahiş aidat rakamı belirlenmesi halinde kat malikleri bağımsız bölüm toplamının üçte biri imzayla aidatların genel kurulda görüşülerek indirilmesini talep edebilir"

- Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel: "Zam oranı konusunda yasada açık hüküm yoktur ancak yıllık TÜFE oranını geçen bir zamma itirazın mümkün olduğu söylenebilir. Kiracı açısından aidatın üst limiti kira bedelini geçemeyecek olmasıdır"

- TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük: "Kat malikleri olarak toplantılara mutlaka katılmalı, yapılacak harcamaları sorgulamalı ve oluşturulacak bütçeleri tartışmalıyız. Katılmadığımız kararları, dava açma hakkı açısından şerh koyarak imzalamalıyız"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)


3- Kimliklendirilen ev hayvanı sayısı 1 milyon 584 bini aştı

- Hayvanların 946 bin 296'sını kedi, 638 bin 387'sini köpekler oluşturdu

(Zeynep Duyar/Ankara)


4- TEMA geçen yıl 2 milyona yakın fidanı toprakla buluşturdu

- TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç:

- "Geçen yıl 100'ün üzerinde sahada kontrol gerçekleştirdik. 2022'de 2 milyon 800 bin fidan bağışı bizim üzerimizden yapıldı"

(Kaan Bozdoğan/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


5- Kapalıçarşı'nın yeni görünümü için geri sayım başladı

- Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş:

- "Şu anda Kapalıçarşı'da 21 kapıda restorasyon işi bitti. Çarşımızın içinde bir bölgede statik olarak güçlendirmeye biraz daha ihtiyaç olduğu tespit edildi. Bir miktar da kalem işleri var. Su oluklarıyla ilgili eksiklerimiz var. Onun dışında üstyapı, altyapı, çatı, beden duvarları, tüm işlerimizde genel olarak sona yaklaştık"

- "Restorasyon 100 kişilik bir ekiple yapıldı. Yaklaşık 31 bin 500 metrekare tavan el kalem işi yapıldı. İnşallah hazirana kalmaz işleri toparlamış oluruz"

(Lale Bildirici Büyükkarakaya/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


6- Kar yağmayınca besiciler "yem masraflarından tasarruf" için hayvanlarını meraya çıkardı

- Kars'a bağlı Boğazköyü'ndeki meralarda hayvanlarını soğuk havada otlatan besiciler, zorlu mesailerinde ateş yakarak ısındı

- Besici Doğukan Cihantimur: "Karın yağmaması küçükbaş hayvanlara yaradı ancak kuraklık devam ederse önümüzdeki yıllarda sıkıntılar yaşayacağız"

(Cüneyt Çelik/Kars) (Fotoğraflı-Görüntülü)


7- İstanbul'a hafta sonu kuvvetli yağmur geliyor

- İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Deniz Demirhan: "Cumartesi günü öğleden sonra İstanbul'da kuvvetli sağanak var. Bu su baskınlarına, sele sebebiyet verebilir. Sıcaklıklar da 4-5 dereceler seviyesine kadar inecek"

- Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı ve Meteoroloji Mühendisi Adil Tek: "Cuma günü İstanbul'da metrekareye 5-6 kilogram civarında yağış düşmesi beklenirken cumartesiyi pazara bağlayan gece ise kuvvetli yağış var, 3-4 saat içerisinde yağış metrekareye 25-30 kilograma kadar çıkıyor"

(Mücahit Türetken/İstanbul)


8- Türkiye'nin Çınarları - Teknik direktör Rasim Kara:

- "(Beşiktaş'ın başındayken) VAR sistemi olsaydı biz açık ara şampiyonduk"

- "Anılarımı yazmayı düşünüyorum. Orada yaşadığım her şeyi anlatacağım"

- "Muslera'nın yediği golleri Okan Kocuk veya başka birisi yeseydi bir daha formayı göremezdi"

- "Dışarıdan bir kişi olarak ben olsam Arda'yı ilk 11'de oynatırım"

(Hüseyin Eroğul/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

25 Ocak 2023 özel haber gündemi