ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 26 Temmuz 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- İkinci el aracın sıfır fiyatından satılması yasağı "ekstralar" ile delinmeye çalışılıyor

- Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç: "Zaman zaman vatandaşın gördüğü ilandan farklı fiyatlarla karşılaştığına dair sıkıntılar gündeme geliyor. Aksesuar durumu kontrol edilebilir, aksesuarsız olduğu halde yüksek fiyat yazılıyorsa gereken ceza verilebilir, kurnazlık yapıp bunu kötüye kullananlar elbette cezalandırılmalı"

- Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük: "Perakende ticarete ilişkin kanunda, aksesuar ve benzeri ek ürünlerle satış fiyatının artırılamayacağına ilişkin düzenleme yer alıyor. Otomobil satın alırken tüketiciye aksesuarlar dahil satış fiyatı söylenmeli ve o kabul edilmeli"

(Deniz Çiçek/Ankara)


2- Türkiye'nin İHA'larından PARS hedefi bulacak, DELİ vuracak

- PARS Gözcü İHA, ilk kez IDEF 2023'te sergilendi

- Titra Teknoloji Genel Müdürü Davut Yılmaz: "Bu yıl içinde testleri tamamen bitecek. PARS, 4 saatten fazla havada kalabiliyor, 60 kilometre civarında menzile sahip, içinde gece-gündüz görüntü alabilen özel bir kamerası var. Ayrıca yapay zeka özellikleriyle desteklenmiş dinamik uçuş algoritması var, aşırı sessiz bir tasarım yaptık"

- "Kamikaze İHA DELİ'ye çok fazla rağbet var, gerek askerlerimizden gerekse yurt dışındaki pek çok ülkeden, Afrika'dan Asya'ya kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Yakında envantere girer, ilk ihracatı da bu yıl içinde yaparız diye düşünüyorum"

(Göksel Yıldırım/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


3- Sürdürülebilir yaşam için sanayide verimliliğin artırılması ve israfın önlenmesi önem taşıyor

- OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın: "Başta sanayi olmak üzere hemen her alanda çevreye duyarlı ve sürdürülebilir yaklaşımlara dönülmesi gerekiyor. Bunu da sanayide verimliliği artırarak, israfı önleyerek yapmalıyız"

- "Sanayi çıktılarının sürdürülebilir hale gelebilmesi için 'birinin atığının başka bir yerde kullanılması' olarak tanımlanan endüstriyel simbiyozun temel felsefesi, var olan şeyi israf etmemek, verimli ve etkin şekilde kullanmak ve dünya düzeninin bozulmasını engellemek"

(Seda Tolmaç/Ankara)


4- Bahçelievler'de 1999 öncesinde yapılan binaların yüzde 35'i yenilendi

- Belediye Başkanı Hakan Bahadır: "İlçede 23 bine yakın binamız var. Yaklaşık 8 bin 900'ü yenilendi. Acil dönüştürülmesi gereken bina sayımız da 150 civarında"

- "Amacım sadece insanları çürük, depreme dayanıksız evden, daha doğrusu ölümden, yaralanmaktan, ezilmekten, sakat kalmaktan kurtarıp sağlam bir yerde oturtabilmek"

(Hikmet Faruk Başer-İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


5- ECB faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir

- Rabobank ECB ve Avro Bölgesi Makro Strateji Başkanı Elwin de Groot: "Temmuz ayındaki artıştan sonra ECB, bir daha faiz artışı yapmayabilir ve faiz oranları zirveyi görmüş olabilir"

- Commerzbank Kıdemli Ekonomisti Dr Marco Wagner: "Piyasa hala eylül ayı faiz artırımı için önemli bir olasılık fiyatlamış olsa bile ECB, muhtemelen bu hafta faiz artırımlarını sonlandıracak"

(Burhan Sansarlıoğlu/İstanbul)


6- Kirlilik baskısıyla oksijeni azalan Marmara Denizi alarm veriyor

- ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yücel: "Son durumda Doğu Marmara'da dip suları neredeyse oksijensiz. Son yıllarda oksijensizleşme giderek yüzeye doğru dayanmış durumda ve oksijen seviyesi 25-30 metreden sonra litrede 2 miligramın altında"

- ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu: "Kirliliği bugün yarıya indirsek, Akdeniz'den gelen ve Marmara'yı besleyen suyun, oksijen seviyelerini 5-6 yıl içinde bizim hedeflediğimiz seviyenin üzerine çıkaracağını görüyoruz. Akdeniz'den gelen su kısılırsa ya da kirlilik artarsa Marmara için bir felaket olur. "

(Gülseli Kenarlı/İstanbul) (Görüntülü)


7- Beşiktaş, Avrupa'da 231. kez sahne alıyor

- UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda yarın Tirana'yı konuk edecek siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarında oynadığı 230 maçta 84 galibiyet, 47 beraberlik ve 99 mağlubiyet yaşadı

- Avrupa arenasında 299 kez fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 346 gol gördü

(Emre Doğan/İstanbul) (Grafikli)


8- Bisiklet Milli Takımı, Dünya Şampiyonası öncesi Erciyes'te oksijen depoluyor

- Antrenör Suat Torgal: "Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatları için yeterli kotayı alarak ülkemizi olimpiyatlarda yeniden bisiklet alanında temsil etmek"

- "Yüksek irtifa kampı sporcunun ciğerindeki oksijen tutma kapasitesini ve dolayısıyla da performansını hızlı bir şekilde geliştiriyor"

(Sercan Küçükşahin/Kayseri) (Fotoğraflı-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

26 TEMMUZ 2023 özel haber gündemi