ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 27 Şubat 2024

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız: "İsrail'in ihlal etmediği bir hukuk kuralı yok"

- "Birçok haktan, kuraldan bahsediliyor ama İsrail'e geldiğinde maalesef bunlar çok geçerli olmuyor ya da uygulatılamıyor. Aslında meselenin gerçek çözümü, İsrail'in uluslararası meşruiyete dönmesidir, bu açık"

(Selman Aksünger/Lahey) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- Somalili Bakan Jama, Filistin halkına yönelik katliamın durdurulması çağrısı yaptı:

- "1967 sınırları temelinde bir Filistin devletinin kurulması çağrısında bulunuyoruz. Böylece uzun zamandır dile getirdiğimiz iki devletli çözüme sahip olabiliriz. Filistin halkının sorunlarının tek çözümünün kendi devletlerinin kurulması olduğunu düşünüyorum"

- "Somali ve Türkiye arasındaki anlaşma, tarihi bir anlaşma. İki ülke iyi ilişkilere sahip, bu çok uzun yıllara dayanıyor"

(Faruk Hanedar/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


3- TROY logolu kartlara talep her geçen gün artıyor

- Elektronik Para Kuruluşları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin:

- "Tamamen yerli ve milli. Kart üzerindeki bütün harcamalar kendi ülke ekonomik sisteminde kalıyor. Başka bir ülkeye bir komisyon, bir kazanç olarak gitmiyor"

- "Türkiye, finansal teknoloji alanında hızla büyüyor ve Avrupa'nın çok önündeyiz. Hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağlayan çok farklı inovatif çözümler geliştiriyoruz"

(Yunus Türk/Mehmet Selçuk Güçlü/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- IFC 10 yılda Türkiye'ye 20 milyar doların üzerinde yatırım yaptı

- Uluslararası Finans Kurumu Türkiye ve Orta Asya Bölge Direktörü Wiebke Schloemer:

- "Makroekonomik dalgalanmaların yaşandığı bir ortamda özel sektöre destek olmak amacıyla son iki yılda Türkiye'deki yatırımlarımızı artırdık"

- "(Deprem bölgesi) Önümüzdeki 2 yıl içinde bölgede yardım ve yeniden inşa çabalarını desteklemek için yaklaşık 1 milyar dolar vermeyi taahhüt ettik"

- "Önceliklerimiz arasında sadece depremden yıkılan alanların yeniden imarına yardımcı olmak yok, aynı zamanda depremden etkilenen hanelere Türk bankaları aracılığıyla destek olacağız"

(Gökhan Yıldız/İstanbul) (Fotoğraflı)


5- Yeni Ulusal İstihdam Stratejisi için çalışmalar başladı

- 2024-2028 dönemine ait stratejinin belirlenmesi kapsamında çalışma hayatının paydaşları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının koordinasyonunda bir araya geldi

- İş gücü piyasasındaki güncel ihtiyaç ve geleceğe yönelik beklentilerin ele alındığı iki toplantıda, yeşil ve dijital dönüşümün istihdama etkileri masaya yatırıldı

(Özcan Yıldırım/Ankara)


6- İstanbul havalimanları merkezli seferlerle taşınan yük yüzde 17 arttı

- Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ile İstanbul Havalimanı'ndaki geliş-gidiş seferleriyle ocak ayında taşınan toplam bagaj, kargo ve posta yükü 281 bin 320 ton oldu

- Geçen yılın ilk ayında 240 bin 303 ton olarak hesaplanan yük miktarının bu ocakta 41 bin 17 ton artış gösterdiği hesaplandı

(Kenan Irtak/İstanbul)


7- Yargıtay, photoshopla eski raporunu değiştirerek işe gitmeyen kişiye verilen cezayı onadı

- Ameliyat sonrası 30 günlük rapor alan kişi, süre dolunca rapor üzerinde photoshop programıyla oynamalar yaparak 20 günlük sahte rapor hazırladı

- Devamında da aynı programla başka sahte raporlar düzenlediği tespit edilen kişiye "resmi belgede sahtecilik" suçundan verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası Yargıtay tarafından hukuka uygun bulundu

(İsmet Karakaş/Ankara)


8- 28 Şubat mağduru avukat, yıl dönümünde yaşadıklarını anlattı:

- Avukat Gönül Yıldız: "2012'de Danıştay kararı çıkana kadar hiçbir şekilde duruşmalara giremedik. İcra dairelerinde hapsedildik. Hapsedilmekten kastım da şudur; sadece icra dairesinde çalışabilir hale getirildik. Avukatsınız, ruhsatınız var, büronuz var, baroya aidat ediyorsunuz, baroya kaydınız var ama sadece icra müdürlüklerinde çalışabiliyorsunuz. Hukuka aykırı bir şekilde dini inancınız gereği taktığınız başörtüye müdahale edildiği için"

- "Bizim hayatımızdaki kayıp 15 yıl...1998 mezunuyum, 2013'e kadar fiili olarak avukatlık yapmadım. Sadece icra dairelerinde yaptım. Aradaki 15 yılın telafisi ne parayla, ne malla, ne başka bir şeyle mümkün. Düşünün aradaki hak kaybını, psikolojiyi"

(Mehmet Yusuf Melikoğlu/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


9- Norveçli profesör Gilbert, Gazze'de yaşananların "hayatında gördüğü tüm zulümlerin ötesinde" olduğunu söyledi:

- "Bu, sivil halka, kadınlara, çocuklara, yaşlılara, silah taşımayan herkese yönelik bir saldırıdır ve uluslararası hukuka aykırı olan Filistin sağlık sistemine karşı topyekun bir savaştır"

(Faruk Hanedar/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


10- Türk firmalardan Mobil Dünya Kongresi'ne çıkarma

- İ2İ Systems Üst Yöneticisi Ayhan Kapusuz: "Ürünlerimizi ve şirketimizi aynı zamanda ülkemizi de tanıtmayı hedefliyoruz"

- Odine Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarkan Alagöz: "4 kıta ve 19 farklı ülkeyi kapsayan global ağımızla geleceğin bulut tabanlı altyapısını oluşturuyoruz"

(Abdulkadir Günyol-Mehmet Selçuk Güçlü/Barselona)


11- DOSYA HABER - Paris 2024 Olimpiyatları'na 5 milli tekvandocu katılacak

- Olimpiyatlarda Türkiye adına kadınlarda Merve Dinçel Kavurat, Hatice Kübra İlgün ve Nafia Kuş Aydın, erkeklerde ise Hakan Reçber ile Emre Kutalmış Ateşli tatamiye çıkacak

- Türkiye'yi en çok olimpiyatta temsil eden tekvandocu rekorunu, oyunlarda 3 kez yarışan Servet Tazegül, Nur Tatar ve Bahri Tanrıkulu paylaşıyor

- Merve, Hatice Kübra ve Nafia, olimpiyat şampiyonu ilk Türk kadın tekvandocu ünvanını almaya çalışacak

(Hüseyin Burak Demirer/Ankara)


12- Down sendromlu özel sporculardan ritmik hareketler

- Özel Sporcular Spor Federasyonu Cimnastik Teknik Kurul Başkanı Rengül Çalar: "Bir hareketin çıkması, hareketlerin bütünsel olarak sunulması için yıllarca çalışmak gerekiyor"

- Kurul üyesi Nazlı Nehir Ünal: "Cimnastiğe başlama yaşı 4'e kadar indi. Özel sporcularda bu yaşlarda branşa başlamak zor çünkü motor becerileri daha geç gelişiyor"

- "Sporcular hareketleri yapamadıklarında kızamıyoruz çünkü kıyamıyoruz"

(Musa Samur/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

27 Şubat 2024 özel haber gündemi