ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 29 Mart 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Tarımdaki yeni düzenlemeler Türkiye'nin bu alandaki potansiyelinin değerlendirilmesini sağlayacak

- Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Mehmet Ali Ünal:

- "Yapılan düzenlemeyle gündeme gelen sözleşmeli üretimin yaygınlaştırılması, hem üreticinin hem tüketicinin koruması açısından çok güzel bir uygulamanın başlangıcı"

- "Türkiye'nin bir kısmında büyük bir problem olan bölünemeyen arazilerin tarımsal üretime bir şekilde kazandırılması, ekilmeyen yer kalmayacak olması yönüyle son derece önem teşkil etmektedir"

(Mustafa Çalkaya/Ankara)


2- İstanbul'un kentsel dönüşümü 10-20 yıl sürebilir

- AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu:

- "Olası İstanbul depreminde, 1999'dan sonra yapılan binalarda çok büyük problemler yaşayacağımızı düşünmüyorum. İnsanlarımız bu binalardan sağ çıkarlar. Ancak 40-50 yıllık binalarda bunu söylemek mümkün değil"

- "Nasıl ki deprem bölgesinde devletimiz inisiyatif aldı, ikinci aya girmeden 50 bin konutun ihalesi yapılıp, inşaata başlandıysa kentsel dönüşümü de bu şekilde yaparız. Parayı devletimiz bulsun biz müteahhitleri davet etsin, 'yapacağın yer burası, hadi başla' dediği anda 10-20 yıl arasında İstanbul'u yenileriz"

(Semra Orkan/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


3- Atatürk Yüksek Kurumundan deprem bölgesindeki akademisyen ve öğrencilere proje desteği

- Deprem bölgesindeki üniversitelerin insan kaynağının bölgede kalmasını sağlamak amacıyla 31 Mart itibarıyla "Deprem Bölgesindeki Araştırmacılar İçin Proje Özel Çağrısı" başlatılacak

- Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen:

- "Bu proje ilanımız, sosyal bilimlerde görev yapan akademisyenleri ilgilendiriyor. Sosyal bilimlerden bize müracaat eden tüm akademisyenlere, araştırmacılara bu imkanı sağlamayı düşünüyoruz"

(İsa Toprak/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- Kahramanmaraş'ta buğday tarlalarına yuvarlanan kayalar depremlerin etkisini gösteriyor

- Pazarcık ilçesinde yaşayan Ali Şanlıdağ:

- "Tarlada kayaları görenler şaşkınlık yaşadı. Bundan sonra tarla sahipleri birlikte çalışıp taşları kırarak temizleyecek"

- "Kayalar tarlaların kenarlarındaki ceviz ağaçlarını da kökünden kopardı. Ben 70 yaşındayım, daha önce böyle bir afet görmedim"

(Mesut Karaduman-Gökhan Balcı/Kahramanmaraş) (Fotoğraflı-Görüntülü)


5- Kök hücre tedavisiyle felçli hayvanlar da ayağa kalkıyor

- İnsanların yanı sıra hayvanlara da iyileşmesi güç hastalıklarla mücadelede şifa kaynağı olan kök hücre tedavisi, felç, çoklu organ yetmezliği, göz hastalıkları, iyileşmeyen yara, yanık ve kırıklar, kireçlenme, eklem ve deri rahatsızlıkları gibi birçok sağlık sorununu hızla çözüme kavuşturuyor

- Veteriner Cerrah Doç. Dr. Cem Perk:

- "Tedavide felçli hayvanlarda yüzde 60-70 başarı elde ediyoruz. Eklemle ilgili problemlerde neredeyse yüzde 90-100'e yakın mükemmel iyileşmeler oluyor"

(Elif Küçük/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


6- Buz Hokeyi Erkekler Süper Ligi'nde şampiyon yarın belli olacak

- 2-2'lik eşitliğin olduğu final serisinde Buz Beykoz ve Buzadam yarın beşinci maçta karşı karşıya gelecek

- Buz Beykoz Hokey Takımı Başantrenörü Eray Atalı: "Ligdeki performansımızın daha fazlasını final maçında sergileyip, buradan şampiyon olarak ayrılmak istiyoruz"

- Buzadam Hokey Takımı Başantrenörü Sergey Kochetkov: "Aynı şekilde devam edeceğiz ve inşallah finali kazanacağız"

(Bozhan Memiş/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

29 Mart 2023 özel haber gündemi