ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 29 Ocak 2024

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Uzmanlar, İsrail'in UAD'nin ihtiyati tedbir kararlarını uygulamaya zorlanması gerektiği görüşünde

- İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam Dünyası ve Küresel İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Arian:

- "Mesele isteyip istememesi değil. İsrail buna uymak zorunda bırakılmalı"

- Al Hiwar TV sunucusu Tamimi:

- "İsrail sadece baskı altında itaat eder. ABD bu konuda önemli bir rol oynuyor. Eğer ABD İsrail'e baskı yaparsa, İsrail dinleyecektir"

(Faruk Hanedar/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- Türk astronotun "ALGALSPACE" deneyi uzun süreli uzay görevlerine katkı sağlayacak

- Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Didem Balkanlı:

- "Uzay projesinde kullandığımız algler aynı zamanda antibakteriyel, antiviral, antikanserojen özelliklere sahip, içerisinde çok değerli sekonder metabolitler üretebilen, birçok hastalığa deva olabilecek çeşitli biyoaktif maddeler üretebilen mikroalgler. Bunları uzayda büyütmek, büyüme verilerini incelemek ve dünyada diğer ılıman bölgelerde yetişen mikroalglerle karşılaştırabilmek çok kıymetli sonuçlar verecek"

- "Astronotumuzdan her gün haber alıyoruz. Aldığımız haberlerde, deneylerimizin orada çok iyi sonuçlar verdiğini, çok başarılı şekilde yürütüldüğünü gördük"

(Zeynep Rakipoğlu/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


3- Akfen Holding, yeni yatırım fırsatları arıyor

- Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve CEO'su Selim Akın:

- "2024 ve 2025 yıllarında yine yatırımlarımıza ara vermeyeceğiz ve çeşitli alanlarda 910 milyon dolarlık yatırımı hayata geçireceğiz"

- "66,25 megavat hibrit güneş enerji santrali ve 92,4 megavat ilave rüzgar yatırımlarımızı hayata geçirip şu anda 699 megavat olan kurulu gücümüzü 860 megavata yükselteceğiz"

- "Bodrum Yalıkavak Villa Projesi ve Kıyıkışlacık Turizm Projesi gibi yatırımlarımız devam ederken, İstanbul'da Tuzla ve Ankara'da da Esenboğa'daki yeni otel yatırımlarımız da tamamlanacak"

(Yıldız Taşdelen Erli/İstanbul) (Fotoğraflı)


4- Türksat'tan yayın yapan televizyon kanalı sayısı 523'e ulaştı

- Türksat uydularından hizmet alan yurt dışı merkezli kanal sayısı 3 yılda yüzde 69 artarak 83'ten 140'a yükseldi

- Bu uydular, 210 radyo kanalının sesini de dünyanın dört bir yanına ulaştırıyor

(Mustafa Çalkaya/Ankara)


5- GENÇİS Programı ile gençlere yazılım sektörünün kapıları açılıyor

- Ankara Kalkınma Ajansının düzenlediği program kapsamında, yazılım, savunma sanayisi, havacılık, tıbbı cihazlar gibi çeşitli sektörlerde istihdam edilmesi öngörülen 200 gence, algoritmalardan ön ve arka yüz geliştiriciliğine kadar çeşitli konularda eğitim verilecek

- Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök:

- "Yaptığımız istihdam ihtiyaç analizi çalışmasıyla gördük ki istihdamda en çok talep edilen alan yazılım sektörü. Bu nedenle GENÇİS Programı'nı bölgemize kazandırdık"

(Seda Tolmaç/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


6- ABD'nin LNG onaylarını durdurma kararının etkisinin piyasaya hemen yansıması beklenmiyor

- ICIS LNG Analisti Alex Froley:

- "ABD'nin kararı piyasadaki arzı hemen etkilemeyecek, çünkü bu karar inşa edilmesi yaklaşık üç yıl sürecek yeni projelerle ilgili"

- Ricerche Industriali ed Energetiche Araştırma Görevlisi Francesco Sassi:

- "Birkaç yıl içinde ABD'nin küresel pazarlara yaptığı sevkiyat Avrupa ve Asya'daki talebi dengelemek için artacak"

(Murat Temizer/Ankara)


7- Yangın söndürme başlığı ve dedektörler mobilyalarla kapatılıyor

- TÜYAK Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Beceren:

- "Yüksek binalardaki otomatik yağmurlama ve yangın uyarı sistemleri konusunda toplum çok bilinçli değil. Sulu yangın söndürme başlığının önüne gardırop konuyor ve başlığın çalışması engelleniyor ya da yangın algılama dedektörleri bantla kapatılıyor"

- "Önemli olan yönetmelikte yazan hususlara uyulmasıdır. Bunu denetleyecek olan kuruluşlar; il, ilçe belediyeleri ve itfaiye teşkilatlarıdır. Fakat bu kurumların projeleri inceleme ve denetleme süreçleri çok kısa"

(Semra Orkan/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


8- Emre Belözoğlu, yaşananları değerlendirdi:

- "Süpermarket çalışanına değil, banka müdürüne güvendik"

- "Hayat bazen insanların altını çizer, bazen de üstünü çizer. Fenerbahçe, Aziz Yıldırım, Ali Koç benim için altı çizilenlerdendir ama üstünü de çizdiğim çok insan var. Üstünü çizdiklerim artık hayatımda olmayacak"

- "Biz bir bankacılık işlemi yapacağımızı düşünerek, kuzenim vasıtasıyla bir yatırıma giriştik. Daha sonra ikinci, üçüncü günde işin renginin değişmesine şahit olduk"

(Erkan Tiryaki-Muhammed Boztepe/Ankara) (Görüntülü)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

29 Ocak 2024 özel haber gündemi