ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 29 Temmuz 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- "Zayıflama iğnesi" ismiyle tanınan obezite ilaçları için "yan etki" uyarısı

- Hacettepe Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız:

- "İlaçlarda tiroit ve pankreasla ilgili nadiren ortaya çıkan yan etkiler var, ayrıca az sayıda bireyde duygu durum değişikliklerine yol açtığına ilişkin Avrupa ve ABD'den gelen veriler söz konusu"

- "Yan etkileri öngörebilmek, gerekli tedbirleri alabilmek için uzman gözetiminde hareket edilmeli. Bu ilaçlar hekime başvurulmadan, tek başına alınacak kararla veya arkadaş tavsiyesiyle asla kullanılmamalı"

(Burcu Çalık/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- Suçlular dolandırıcılık yöntemlerine "yapay zekayı" da alet etti

- Siber güvenlik uzmanları, yapay zeka teknolojisiyle hazırlanan metinlerin haberleşme uygulamaları üzerinden kısa sürede yüzlerce vatandaşa otomatik gönderildiği, sıklıkla iş vaadi üzerine kurulan senaryolara inanılması durumunda mağduriyet yaşanabileceği uyarısında bulundu

- Bilgi güvenliği uzmanı Emrullah Akdemir: "Günümüzde yeni tehlike yapay zeka, bir bıçak gibi iyi ve kötü amaçla kullanılabiliyor. Farklı senaryolar ve şekillerde insanlara hitap edebilmek adına yapay zekadan yararlanıyor, veri tabanlarından elde ettikleri bilgilerle otomatik mesaj atıyorlar. Sonraki olay örgüsü tamamen belirli mesajlaşmalarla bir senaryoya uygun şekilde gelişiyor"

(Hüseyin Cem Dağıstanlı/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


3- CW Enerji, Türk savunma sanayisine güneşten güç katacak

- Şirketin "CW Defence" çatısı altında topladığı ürünler arasında giyilebilir kıyafetlerden lazer sistemlerine, taşınabilir çantalardan İHA ve SİHA'ların kanatlarına entegre edilen güneş panellerine kadar pek çok sistem bulunuyor

- CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan: "Düşüncemiz, en yeşil ve en yenilenebilir enerjiyi kullanan ordu Türk ordusu olsun. Ordumuzu, kendi sektörümüzde, yerli teknolojilerimiz, tasarımlarımız ve ürünlerimizle güneş enerjisine en donanımlı hale getirmek istiyoruz"

- "(Ürünlerimizle) Sahadaki hareket kabiliyetini çok daha fazla artırıyoruz"

(Uğur Aslanhan-Erhan Cihan Ünal/İstanbul)


4- Yangında hasar gören Tarihi Merkezefendi Fırını'ndan yeniden ekmek kokusu yayılmaya başladı

- Geçen sene çıkan yangının ardından aslına uygun yeniden inşa edilen fırında, Kastamonu Seydişehir yöresinde yetişen ata tohumlarından elde edilen buğdaylarla yapılan siyez, has buğday ve zerdeçallı has buğday ekmeklerinin üretimi başladı

- Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy: "Şimdi belki daha güçlü biçimde ikinci hayatına başlıyor Merkezefendi Tarihi Fırınımız. Arkadaşlarımız deneme ekmek üretimine başladılar. Aynı lezzette ekmeklerimiz üretilmeye başladı. Önümüzdeki günlerde tamamen açılacak"

(İrem Demir/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


5- Oklar Almanya'da olimpiyat kotası için atılacak

- Milli sporcular, 31 Temmuz-6 Ağustos tarihlerinde başkent Berlin'de düzenlenecek okçulukta yılın en önemli organizasyonu Dünya Şampiyonası'nda sahne alacak

- Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu: "Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Hedefimiz, ilk 3'e girerek olimpiyat kotalarını almak"

- Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz: "Çok güzel bir şampiyonanın bizi beklediğini düşünüyorum"

(Halil İbrahim Avşar/Ankara) (Görüntülü)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

29 Temmuz 2023 özel haber gündemi