ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 3 Eylül 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- TARSİM doğal afetlerden etkilenen çiftçilere kalkan oluyor

- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı:

- "(1 Haziran 2006'dan bugüne) Çiftçilere 20,3 milyar liralık devlet sigorta prim desteği verildi. Üreticilere 15,7 milyar liralık hasar tazminatı ödendi"

- "1 Ocak'tan bugüne toplam düzenlenen poliçe sayısı 1 milyon 903 bin 507, devlet sigorta prim desteği 5,6 milyar lira oldu"

(Zeynep Duyar/Ankara)


2- TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, okul alışverişi yapacak velileri uyardı:

- "Ambalajlı ve standartlara uygun ürünler tercih edilmeli"

- "Tüketicilerimizin standartlara uygun ve kaliteli ürün satın alma konusunda gösterecekleri hassasiyet, üretici firmaların bu doğrultuda hareket etmesini sağlayacak bir unsur olacak"

(Ayşe Böcüoğlu Bodur/Ankara)


3- Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu teknolojileri üretecek gençler TEKNOFEST'lerde

- TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal:

- "Türkiye'nin insanlık ve ülke için gerekli teknolojilerin tasarlanması, geliştirilmesi ve üretilmesinde ana bileşen olan insan kaynağı TEKNOFEST'lerden yetişiyor"

- "Artık ürkeklik bitmiş. Anlamlı ve zor sorular soruyorlar çünkü merak ediyorlar. Merak etmek demek gelecek demek. Gelecek de TEKNOFEST'te"

(Zeynep Duyar/Ankara)


4- SOLOTÜRK pilotlarından Milli Muharip Uçak KAAN mesajı

- SOLOTÜRK Pilotu Binbaşı Emre Mert:

- "Şu an envanterdeki performans açısından en yüksek seviyedeki uçak F-16. KAAN ondan daha iyi olacak, sabırsızlanıyoruz"

- "SOLOTÜRK görevini belirli bir süre içerisinde yapıp tekrar filolarımıza döneceğiz. Bizler KAAN'a yetişemeyebiliriz ama bizden sonrakiler belki de KAAN pilotu olacak. Biz de keyifle onları izleyeceğiz"

(Fatma Sevinç Çetin/Ankara)


5 - Tarımdaki zararlı böcekleri ilaç kullanmadan yok eden cihaz geliştirdiler

- Crop Genius Kurucusu Selman Canlı:

- "Eşey salgı kokularını ultrasonik ses dalgaları ve ultraviyole dalgalarla taklit ederek zararlıları doğrudan ürünün merkezine çekiyoruz"

- "Daha sonra bu zararlıları fan yardımıyla ürünün içinde bulunan torbaya çekiyoruz"

(Zeynep Duyar/Ankara)


6- Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin üzerinden 104 yıl geçti

- Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi" sözüyle önemini vurguladığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutan kararların alındığı, "manda ve himaye" fikrinin reddedildiği Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü, Sivas'ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

- Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Serap Bozpolat Ayan:

- "38 delege, Sivas'ta bir lisenin salonunda toplandı ve bir ülkeyi kurtaracak kararlar aldı. Bu, her zaman umudun var olduğunu, inandıklarımız uğrunda savaşmanın asla boş olmadığını gösteren çok önemli detaydır"

(Serhat Zafer/Sivas) (Grafikli-Fotoğraflı-Görüntülü)


7- Uluslararası yarışmayı kazanan "kargo dron" TEKNOFEST'te görücüye çıktı

- İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Mehmet Arif Şimşek:

- "5 kilogramlık faydalı yükle 30 dakika boyunca yaklaşık 20 m/sn hızda uçabiliyor. Toplamda 52 kilo kadar yük taşıyabiliyor"

- "Bunun tasarımı ve üretimi tamamen bize ait. Aynı zamanda üzerinde kullanılan görüntü işleme yazılımı da kendi yazılımımız"

(Mert Davut/Ankara)


8- Dünya devi Google 25'inci yılını geride bıraktı

- Aldıkları yatırımla 1998'de bir banliyö garajında resmi olarak kurulan Google, siteleri gösterilen ilgiye göre sıraladığı algoritmasıyla kısa sürede en çok kullanılan arama motoru haline geldi

- Rekabete veya antitröst yasalarına aykırılık davalarıyla karşı karşıya kalan şirket, "piyasadaki hakim konumunu kötüye kullandığı" gerekçesiyle rekor para cezalarına çarptırıldı

(Sevgi Ceren Gökkoyun/Ata Ufuk Şeker/New York/Brüksel)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 3 Eylül 2023