ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 30 Ekim 2022

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Tahıl koridorundan 408 gemi ile 9,2 milyon ton tahıl taşındı

- Ukrayna limanlarından tahıl yükü ile ayrılan gemilerden 195'inin belirlenen limanlara intikali tamamlandı

- Tahılın yüzde 47'si Avrupa, yüzde 20'si Asya, yüzde 16'sı Türkiye, yüzde 13'ü Afrika, yüzde 4'ü Orta Doğu ülkelerine sevk edildi

(Sefa Şahin/Ankara) (Grafikli)


2- GRAFİKLİ - İzmir'i sarsan depremin üzerinden iki yıl geçti

- Seferihisar ilçesi açıklarında 2 yıl önce meydana gelen ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği 6,6 büyüklüğündeki depremin yaraları, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle sarılsa da kaybedilen canların acısı tazeliğini koruyor

- TOKİ eliyle yıkılan binaların bulunduğu bölgede yapılan 1404, rezerv alanda ise 397 konut, depremzedelere teslim edildi

(Halil Fidan/İzmir)


3- Hasan Yılmaz, vefatının ikinci yılında babası Mesut Yılmaz'ı anlattı:

- "Ailesinden zaman alarak bu vatan için bir şeyler yapmaya çalıştı. En azından bu fedakarlığın hakkının verilmesi benim için kafidir"

- "AB'ye üyelik konusunun istediği noktaya gelememesi, içinde hep bir ukde olarak kaldı. Siyasi hayatından sonra da AB konusunda çalışmalar yaptı, bunun gerçekleşmemesi onu üzdü"

(Semra Orkan/İstanbul) (Fotoğraflı/Görüntülü)


4- Uruguay'da yaşayan Türkiye Ermenisi Alayan, memleket sevdasını hala içinde taşıyor:

- "(Türkiye'nin Montevideo Büyükelçiliği) Büyükelçilik açıldığında burayı ziyaret eden ilk Türk vatandaşı bendim. Bunu her yerde söyleyebilirim, kimse de beni yadırgamaz, ben de Türk vatandaşıyım, tüm vazifelerimi de yaptım"

- "29 Ekim resepsiyonuna ben serbestçe geldim, benim bayramımdır Cumhuriyet Bayramı"

(Muhammed Emin Canik/Montevideo) (Fotoğraflı)


5- Borsada yükseliş potansiyeli devam ediyor

- NoorCM Menkul Değerler Kurumsal İlişkiler Direktörü Ahmet Uluhan:

- "Hızlı bir ralli süreci ile 4.000 sınırına dayanan borsanın cazibesinin mevcut koşullar çerçevesinde devam edeceğini düşünüyorum"

- Alnus Yatırım Araştırma Direktörü Volkan Dükkancık:

- "Yüksek enflasyon ve büyüme endişeleri arasında sıkışan küresel piyasalarda ABD'den gelen verilerin ekonomideki yavaşlamayı teyit etmesi sonrası Fed'in ultra şahin para politikalarının sonuna yaklaştığı algısının güçlenmesi ile küresel çapta risk iştahının bir miktar toparlandığını görüyoruz"

(Murat Aslan/İstanbul)


6- İstanbul'a eylülde gelen turist sayısı 2021'in aynı ayına göre yüzde 64 arttı

- Kente eylül ayında 1 milyon 607 bin 45 turist gelirken 170 bin 230 kişi ile Ruslar ilk sırayı aldı

(Hikmet Faruk Başer/İstanbul)


7- Ambalaj sektörü 2023 hedeflerini yukarı yönlü revize etti

- Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Zeki Sarıbekir:

- "2023 hedefimize 2022 sonunda ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. 2023 için yeni hedefimizi 10 milyar dolar olarak belirledik"

- "Tedarik zincirinin bozulmasıyla birlikte Çin'den uzaklaşan ülkelerin durağı da Türkiye oluyor. Bu fırsatı çok iyi kullanarak ihracatta çok daha hızlı bir büyüme grafiği yakalayabiliriz"

(Furkan Gençoğlu/İstanbul)


***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

özel haber gündemi