ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 30 Ekim 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Akaryakıt Özel Ekibi bugüne kadar 15,6 milyar liralık kamu zararını ortaya çıkardı

- Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele kapsamında faaliyet gösteren ekip, kurulduğundan beri 1800 firmaya yönelik çalışma yürütürken bu firmalarca 45 milyar liralık sahte fatura düzenlendiğini belirledi

- Bu yılın 9 ayında 47 firmaya yönelik çalışma gerçekleştirilirken bu kuruluşlarca düzenlenen 3,2 milyar liralık sahte fatura nedeniyle kamunun 1,4 milyar lira zarara uğratıldığı hesaplandı

(Deniz Çiçek/Ankara)


2- IEA Başkanı Birol: "Dünya sanayide yeni temiz enerji teknolojileri imalatı dönemine giriyor"

- "Şu anda bunu yıllar öncesinden düşünüp doğru bir strateji geliştiren Çin, gerçekten temiz enerji teknolojileri imalatında en önemli oyuncu. Bu adımları gören birçok ülke kendi imalatçılarına teşvikler vererek Çin ile rekabete girme planları yapıyor"

- "Türkiye'nin sanayi ve imalat potansiyeli son derece yüksek. Birçok tecrübeleri var. Bunlardan faydalanıp, Türkiye bazı temiz enerji teknolojilerinin imalatında ciddi bir rol oynayabilir"

(Nuran Erkul/Brüksel)


3- Mahkemeden yasal sınırın üzerinde zam yapan ev sahibine "kötü niyet tazminatı" kararı

- İzmir'de kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak belirlenen yüzde 25 artış üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi, mahkeme tarafından "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi

- Kiracının avukatı Mustafa Tunç:

- "Mülk sahibinin, kötü niyetli bir şekilde icra takibi başlattığı için takibe konu alacağın yüzde 20'si oranında kötü niyet tazminatı ödemesine hükmedildi"

(Mustafa Güngör/İzmir) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- Uluslararası Siyonizm Karşıtı Yahudiler Örgütü: Filistin'i özgürlüğüne kavuşturması için Tanrı'ya dua ediyoruz

- Haham Yisroel Dovid Weiss: "Bizde öldürmek ve çalmak açıkça yasaktır. (İsrail devleti) Onlar ise devletlerini Araplardan çalarak kuruyor. Bu yüzden biz de Filistinlilerle beraber ağlıyoruz."

(Şule Özkan/İstanbul) (Görüntülü)


5- Avrupa ülkeleri enerji ve gıda tasarrufunu sürdürecek

- Uzun süre yüksek enerji maliyetleri ile karşılaşacak AB ülkelerinin gaz ve elektrikte tasarrufu devam ettirmeleri gerekecek

- AB'nin gıda israfını azaltmak için yeni önlemler uygulamaya koyması bekleniyor

(Ata Ufuk Şeker/Brüksel)


6- İtfaiyeciler, elektrikli araçların karışabileceği kazalara tatbikatlarla hazırlanıyor

- Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Olcay Bal: "Teknolojiye ayak uydurmaya çalışarak bu alandaki gelişmeleri takip ediyoruz. Ortaya çıkan modeller çok farklılık arz etmekte. Bunların teker teker uygulamalarını bilmek oldukça zor ama bunun görevimiz olduğunun farkındayız. Bu anlamda çalışmalarımız devam etmektedir"

(Duygu Avunduk/Trabzon) (Fotoğraflı-Görüntülü)


7- Yeşil hidrojen çalışmaları Karadeniz'in sağlığını koruyabilir

- Ontario Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer: "Emisyon oluşturmayacak bu çalışmalar, Karadeniz'in sağlığı açısından önem taşıyor. Karadeniz'i rehabilite edeceksiniz, ekosistemi iyileştireceksiniz, biyoçeşitliliği artıracaksınız, bu bulunmaz bir imkan ve fırsat"

- Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Sözen: "Karadeniz'deki potansiyelden hidrojen üretebilirseniz bu enerji, 851 milyon ton petrole, 766 milyon ton doğal gaza eş değer oluyor, büyük bir enerji kaynağı var"

(Gülseli Kenarlı/İstanbul)


8- Fenerbahçe hem tutuyor hem atıyor

- Ligde geride kalan 10 maçta kalesinde 5 gol gören sarı-lacivertliler, şampiyon tamamladığı 1995-1996'dan 28 sezon sonra en iyi başlangıcına imza attı

- Teknik direktör İsmail Kartal'ın öğrencileri, 10. haftalar itibarıyla en çok gol attığı sezonları yakaladı

- Fenerbahçe, elde ettiği +24 averajla aynı hafta diliminde tarihinin en iyi dönemini yaşadı

(Süha Gür/İstanbul)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

30 Ekim 2023 ÖZEL HABER GÜNDEMİ