ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 31 Mart 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Helal belgesi olmayan işletmeler "Müslüman dostu otel", "muhafazakar otel" ifadelerini kullanamayacak

- Helal Akreditasyon Kurumu, turizm sezonunun yaklaşmasıyla sektör temsilcilerine yazı göndererek, "Helal" belgesi olmadığı halde bu yönde tanıtım yapan otellere Reklam Kurulunca idari para cezası kesileceği uyarısında bulundu

- Uluslararası Helal Turizm Derneği Başkanı Yusuf Gerçeker:

- "Her önüne gelenin 'helal otel', 'İslami otel' gibi reklamlarla tüketiciyi yanıltan tanıtım yapmaması için konunun dernek olarak takipçisi olacağız"

(Deniz Çiçek/Ankara)


2- Türkiye'nin coğrafi değerleri Avrupa'da tescil sırasında

- Türkiye'nin AB'den tescil aldığı coğrafi işaretlerin sayısı 9'a, işlemleri devam eden başvurularının sayısı 45'e ulaştı

- Aydın inciri, Aydın kestanesi, Gaziantep baklavası, Malatya kayısısı, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı ve son olarak Antakya künefesi tescillenirken Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik ve Edremit zeytinleri için onayın bu yılın ilk yarısında çıkması bekleniyor

- TÜRKPATENT Başkanı Cemil Başpınar:

- "Ülkemizin uluslararası düzeyde tescilli coğrafi işaret sayısını hızla artıracağız"

(Zeynep Canlı/Ankara)


3- Madeni yağ sektörü yüzde 15 büyüme hedefliyor

- MAPESAD Başkan Yardımcısı Mustafa Aktaş:

- "Sektörün hem ihracat hem de ithalat yaptığını, piyasayı desteklemek amacıyla madeni yağ ithalatına yüzde 15-20 vergi getirilmesi talebinde bulunuyoruz, İthalatla ilgili ek vergiler, önlemler getirilirse yerli ürünlerin katma değeri daha fazla olacaktır"

- "2023 yılında Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetleri'ne ihracatımızda da artış olacaktır. ABD ve Güney Amerika Ülkeleri’nin ise sektörün yeni ihracat rotaları olacağını vurgulayabilirim"

(Yunus Türk/İstanbul)


4- Kargo sektörünün bu yıl yüzde 15-20 aralığında büyümesi bekleniyor

- Sürat Kargo Genel Müdürü Cem Oğuz:

- "Kargo sektöründe günlük 4-4,5 milyonluk paket hareketi gerçekleşiyor. Yılda 280-300 iş gününde bu hareketlilik görülüyor"

- "2023'ü 'yatırım yılı' olarak belirledik. Bu yıl en az 150 milyon liralık yatırım yapacağız. Çalışan sayımızı 500 ek istihdamla 8 bin 500'e çıkaracağız"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)


5- Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, mesleğine bağlılığı ve pozitif enerjisiyle hatırlanıyor

- İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek:

- "Mesleğini Cemil hoca kadar çok seven insan fazla bulunmaz. Vakaya yaklaşımı o kadar özeldi ki adeta dantela örer gibi ayırıcı tanı yapardı"

- İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Genel Dahiliye Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Saka:

- "Her gün, mesai bitiminde koridora çıkıp 'Dr. Cemil Taşcıoğlu'nu bekleyen var mı' diye seslenmesi, kapısına gelen kimseyi çevirmemesi, bitmek bilmeyen enerjisinin önemli kanıtlarıdır"

(Elif Küçük/İstanbul)


6- Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehadetinin üzerinden 8 yıl geçti

- Adliyedeki odasında terör örgütü DHKP-C üyelerince öldürülen Kiraz'ın babası:

- "Oğlum artık, benim oğlum olmaktan çıktı. Bütün Türkiye'nin, milletin evladı oldu"

- "Aradan 8 sene geçti, inanır mısınız aynı gündeyim. Ailemle birlikte aynı andayız. Bazen öyle çok özlüyorum, çok anımsıyorum"

(Başak Akbulut Yazar-Berfin Kıraç/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

31 Mart 2023 özel haber gündemi