ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 31 Temmuz 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Birleşik Krallık İhracat Bakanı Offord, Türkiye ile ekonomik ilişkilerin ivme kazanacağını belirtti:

- "Ekonomik ilişkilerimizdeki asıl büyümenin '21. yüzyıl sektörleri' dediğimiz telekom, Fintech, yeşil enerji ve ileri sanayi sektörlerinde olacağını düşünüyorum"

- "(Savunma sanayisindeki) İngiliz KOBİ'ler ve Türk üreticiler birbiriyle oldukça iyi ilişkide. Türkiye'de daha fazla İngiliz yatırımı göreceğimizi umuyorum"

(Nuran Erkul/Londra)


2- Güney Kore, Türkiye'yi Avrupa'daki en önemli ekonomik ortaklarından biri olarak görüyor

- Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin:

- "Türkiye, Güney Kore için Avrupa'daki en önemli ekonomik ortaklardan biri"

- "Güney Kore ve Türkiye arasındaki savunma sanayi işbirliğinin geleceği parlaktır"

(Mehmet Şah Yılmaz/Ankara) (Fotoğraflı)


3- Pakistan MİLGEM Projesi'nin son gemisi denize iniyor

- İmzalandığı dönem Türkiye'nin savunma sanayisinde tek kalemde en büyük ihracatı olan Pakistan MİLGEM Projesi'nde 4'üncü gemi PNS TARIQ 2 Ağustos'ta Karaçi'de denize indirilecek

- Uzun menzilli etkin sensör ve silah sistemleriyle donatılan, düşük radar kesit alanı ve düşük akustik izi sayesinde izlenmesi zor, yüksek güvenilirliğe ve caydırıcılığa sahip yeni nesil korvetler, Pakistan donanmasının caydırıcılığını artıracak

(Göksel Yıldırım/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- Adli Tıp'ın titiz çalışması 20 yıl sonra "liyakat nişanı" getirdi

- İspanya, 2003'te Trabzon'da düşen ve 62'si İspanyol askeri 75 kişinin öldüğü uçak kazası sonrası DNA örneklerinden yaptıkları doğru kimliklendirme dolayısıyla Adli Tıp Kurumunun iki çalışanına Sivil Liyakat Nişanı ödülü verdi

- Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Ömer Müslümanoğlu: "Aileler bizden bir söz istediler, 'Bu işler bittiği zaman yetkililer anlaşırsa evlatlarımızın kalan parçalarından bize gönderirseniz biz de onları toprağa koyar ve başlarında dua edebiliriz' diye. Biz de 2019'da İspanya'ya elimizde kalan 23 askere ait örnekleri gönderdik"

(Mücahit Türetken/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


5- DOSYA HABER - Üniversiteli bıçakçıların yetişeceği Denizli'de, geleneksel yöntemler teknolojiyle desteklenecek

- Pamukkale Üniversitesi Serinhisar Cevriye Esen Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan "Bıçakçılık ve El Aletleri Üretim Teknolojisi Programı"na bu eğitim döneminde ilk kez öğrenci alınacak

- Yüksekokul Müdürü Ali Ekinci: "Yatağan'daki bıçakçılık sektöründe şu an alaylı diye tabir edilen geleneksel yöntemlerle üretim yapılıyor. Teknoloji ayağının biraz arka planda olduğunu tespit ettik. Okulda, gerekli olan bazı yazılım programlarını öğrencilerimize öğreteceğiz"

(Ali Bilge/Denizli) (Fotoğraflı-Görüntülü)


6- Tarım Kredi ürünleri yıl sonu itibarıyla 4 bin noktada satılacak

- Tarım Kredi Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli: "Bugün itibarıyla 366 noktada KoopBakkal bulunuyor. 20 ilde daha müracaatları almaya başladık, bu illerde yaklaşık 650 bakkal açacağız"

- "Yıl sonuna kadar 1000 bakkal olacak. Tarım Kredi Marketlerin sayısı da 3 bine ulaşacak"

- KoopBakkal üyesi iş yeri sahibi Mehmet Ocaklı: "Ürün yelpazemiz yaklaşık 130 çeşit arttı. İnternet üzerinden sipariş veriyorum, birkaç gün içinde ürünler elime ulaşıyor"

(Mustafa Çalkaya/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


7- Ataşehir Belediyesi kentsel dönüşümü risk değerlendirme bürosuyla hızlandıracak

- Yüksek katlı binaların hakim olduğu ilçede, İBB'nin ön inceleme işlemlerinin Ataşehir Belediyesi tarafından da yapılarak sürecin hızlandırılması hedefleniyor

- Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi: "Kentsel dönüşümü ne kadar hızlı ve iyi yapabilirsek, evlerimizde o kadar rahat ve huzur içinde uyuruz"

(Fatih Ulaş/İstanbul) (Fotoğraflı)


8- Tavuk gübresi ve zeytin budama atıkları komposta dönüştü, tarlada verim arttı

- Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Kayıkçıoğlu:

- "Geliştirdiğimiz kompostun kısıtlı sulama koşullarında mısır verimine etkisini baktık. Zeytin budama atığı ve tavuk gübresi karışımına zeolit ilavesiyle elde ettiğimiz kompost ürünümüz, kısıtlı sulama koşullarında verimi yüzde 15 oranında artırdı"

- "Tavuk gübresi ve zeytin budama atığını 20'ye 1 oranında karıştırıp içerisine yüzde 10 oranında biyokömür ilavesi ederek elde ettiğimiz kompost, sera gazı salımına en az sebebiyet veren reçete oldu"

(Biriz Özbakır/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


9- Emtia piyasasında geçen hafta sert dalgalanmalar öne çıktı

- Haftayı altın yüzde 0,2, gümüş yüzde 1,2, platin yüzde 2,8, paladyum yüzde 3,8, şeker yüzde 2,3 değer kaybıyla tamamlarken bakır yüzde 3, kurşun yüzde 1,9, alüminyum yüzde 0,4, nikel yüzde 7,5, çinko yüzde 4,1 arttı

- ABD'de büyümenin beklentileri aşması dolara olan talebi artırdı ve emtia piyasasındaki talebi olumsuz etkiledi

(Burhan Sansarlıoğlu/İstanbul)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

31 Temmuz 2023 özel haber gündemi