ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 5 Eylül 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Hatay'da 158 konteyner kentte 47 bin 772 depremzede aile misafir ediliyor

- Vali Mustafa Masatlı:

- "Konteyner kent yapımı için 5 alanın daha proje çalışmaları devam ediyor. Tüm çalışmalar tamamlandığında 221 konteyner kent alanında ulaşacağımız nihai konteyner sayımız 77 bin olacak"

(Lale Köklü-Hakan Can Şahin/Hatay) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- Kutu ve siftahı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hatırası olarak saklayacak

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Üsküdar'da ziyaret ettiği bakkal Mustafa Temizer:

- "Tabii dünya liderinin dükkanımıza teşrif etmesi bizim için de mutluluk verici bir şey. Bizim için iyi bir hatıra kaldı"

- Bakkalın kız kardeşi Kezban Temizer Şahin:

- "Adamın dünyaca işi var. O kadar işlerinin yoğunluğunun arasında kalkıp buraya gelmesi pek aklımıza gelecek bir şey değildi. Bize de rüya gibi oldu"

(Kaan Bozdoğan/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


3- Marmara Denizi'nde oksijen azalıyor, sıcaklık artıyor

- İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu:

- "Oksijen sıkıntısı vardı, ısınma da sıkıntı haline geldi. Yüzeyde 24-25 dereceleri ölçtük, beklentimiz 22-23 dereceydi. Sıcaklık ağustos ayının sonuna doğru artış trendini sonlandırdı"

- İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fuat Dursun:

- "Bizim denizlerde en düşük oksijen seviyesi olarak litrede 5 miligram bir seviyemiz var, bizim ölçtüğümüz değerler ise litrede 1,5 miligram. Bunları karşılaştıracak olursak bir riskin varlığından söz etmemiz mümkün"

(Gülseli Kenarlı/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- Türkiye'nin Lübliyana Büyükelçisi Taşhan, Slovenya ile ilişkileri değerlendirdi:

- "Ülkemizin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine olumlu bir tutumla yaklaşan Slovenya, Türkiye'nin Balkanlar'da istikrarın korunmasındaki öneminin ve bölgesindeki gücü ile Avrupa'ya yönelik düzensiz göçle mücadeledeki rolünün bilincinde olarak, AB'nin ülkemizle diyaloğunun korunmasının devamını elzem görmektedir"

(Ahmet Nurduhan/Lübliyana) (Fotoğraflı)


5- Borsa liginde ağustos ayının şampiyonu Galatasaray oldu

- Geçen ayı yüzde 30,14 yükselişle tamamlayan Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar, yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu

- Ağustosta yatırımcısına Fenerbahçe Futbol AŞ yüzde 29,66, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ de yüzde 24,14 kazandırdı

(Burhan Sansarlıoğlu/İstanbul)


6- Filmlere konu olan Alcatraz Hapishanesi'nin bulunduğu ada her yıl 1,5 milyon turist ağırlıyor

- Hapishane, İtalyan asıllı Amerikalı mafya lideri Al Capone, "Makineli Tüfek Kelly" adıyla anılan George Kelly, Alcatraz Kuşçusu olarak bilinen Robert Franklin Stroud, Bonnie ve Clyde ikilisinin şoförü Floyd Hamilton gibi birçok "ünlü" suçluya ev sahipliği yaptı

(Tayfun Coşkun/San Francisco) (Fotoğraflı-Görüntülü)


7- Down sendromlular futsal ve basketbol milli takımları Avrupa şampiyonluğunun favorisi

- Down Sendromlular Futsal Milli Takımı Teknik Direktörü Acar: "Futsal takımımız şu an dünyanın parlayan yıldızı, dünyanın en iyi iki takımından birisi"

- Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı Antrenörü Yiğenoğlu: "Önceki şampiyonada finalde kaybettiğimiz İtalya'yı finalde yenerek kupayı Türkiye'ye götürmek istiyoruz"

(Fatih Çakmak/Padova) (Fotoğraflı-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

5 Eylül 2023 özel haber gündemi