ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 5 Kasım 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu geçti

- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy:

- "Hem gelir hem turist sayısı, pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde. Bu da oldukça sevindirici"

- "Çok kısa sürede dünyada en yoğun, en etkili tanıtım yapan ülke olduk"

(Hatice Özdemir Tosun/Antalya) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- Yeni Zigana Tüneli'nden 6 ayda 1 milyon 986 araç geçti

- Uluslararası Yol Federasyonu Ödülleri'nin "yapım metodolojisi" kategorisinde en iyi proje seçilen Yeni Zigana Tüneli, mevcut Trabzon-Gümüşhane hattındaki keskin virajlar ve rampaların yanı sıra dik yamaçlardan taş düşmesi gibi problemleri ortadan kaldırarak sürücülere daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sağlıyor

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:

- "Trafiğin Karadeniz sahil kesimindeki yerleşkelere, limana, turizm ve sanayi merkezlerine sorunsuz akışını sağlayan Zigana Tüneli, uluslararası ticaretin daha hızlı ve güvenli yapılmasına katkıda bulunuyor"

(Meltem Yılmaz Karakurum/Trabzon) (Fotoğraflı-Görüntülü)


3- Olası İstanbul depreminde tsunami bekleniyor

- Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Musavver Didem Cambaz:

- "Sadece depremden dolayı değil. Depremden sonra tetiklenebilecek deniz altı heyelanından dolayı İstanbul'da tsunami bekliyoruz"

- "Deniz seviyesinin 2-3 metre mertebesinde yükselmesini azımsamamak gerekiyor. Yarım metre, 1 metre de olsa insanlar 'Ben yüzerim' diye düşünüyor ama 30 santimetrenin üzerindeki su dalgası sizi sürükleyebilme özelliğine sahip"

(Mücahit Türetken/İstanbul) (Fotoğraflı/Görüntülü)


4- Türkiye'de elektronik ticarette "kasım ayı çılgınlığı" yaşanacak

- ETİD Başkanı Hakan Çevikoğlu:

- "11 Kasım'da Bekarlar Günü, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Alışveriş Cuması ile 30 Kasım'da Siber Pazartesi dolayısıyla e-ticaret sitelerinde alışveriş oranları artacak"

- "Böylece yapılacak indirimler sonrasında Türkiye'de kasım ayında 300-400 milyar liralık alışveriş yapılacağı tahmin ediliyor"

(Hülya Ömür Uylaş/Ankara)


5- Kamu bilişimcilerinden çevreci dijital dönüşüm çağrısı

- Kamu Bilişim Derneği Başkanı İzzet Gökhan Özbilgin:

- "Dijital dönüşümün en önemli unsurlarından biri de karbon ayak izlerini yok edecek projeleri gerçekleştirmek. Önümüzdeki dönemde bu konuda çalışmaların artacağını düşünüyorum"

(Ayşe Böcüoğlu Bodur/Ankara)


6- İstanbul'daki 10 barajdan 3'ü "alarm" veriyor

- Kuraklık nedeniyle toprağın kuruyarak çatladığı Büyükçekmece Gölü'nde su seviyesi yüzde 3,97'ye, Sazlıdere Barajı'nda yüzde 2,77'ye, Pabuçdere Barajı'nda ise yüzde 3,45'e düştü

- İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros:

- "Genel doluluk yüzde 18'in altına düştü. Bazı barajlarda ise neredeyse su kalmadı"

​​​​​​​(Hikmet Faruk Başer/İstanbul) (Fotoğraflı/Görüntülü)


7- Güney Kore sonbaharda ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor

- Birçok organizasyona ev sahipliği yapan, ziyaretçilerine benzersiz bir sonbahar manzarası sunan Güney Kore parkları, ülkenin zengin tarihi ve kültürel öğelerinde içerisinde bulunduruyor

- Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Hyuncho Cho:

- "Güney Kore, turistlere doğal güzelliklerin öne çıktığı, farklı destinasyonlarda unutulmaz güz programları sunuyor. Turistleri Güney Kore'de sonbahar yapraklarının parlak kırmızıları, turuncuları ve sarılarıyla eşsiz bir renk cümbüşü bekliyor"

(Serhat Akkan/Seul)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

5 Kasım 2023 ÖZEL HABER GÜNDEMİ