ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 7 Ocak 2024

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1 - Ulaştırmada bu yıl Zengezur ve Kalkınma Yolu koridorları çalışmalarına yoğunlaşılacak

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:

- "Zengezur Koridoru'nda Dilucu, Iğdır tarafıyla ilgili ihalemizi yaptık. Bu yıl mevsimle beraber çalışmalara başlayacağız"

- "Kalkınma Yolu Koridoru'nu, Irak'la beraber hayata geçireceğiz inşallah. Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'ın da bu sürece dahil olacağı gözüküyor"

(Mustafa Çalkaya/Ankara)(Fotoğraflı-Görüntülü)


2- İstanbul'da geçen yıl taksilerle ilgili 71 bin 958 şikayette bulunuldu

- Şikayetlerden 39 bin 421'ini "yol ve yolcu seçme" oluştururken, bunu "trafik kuralı ihlali" ve "fazla ücret alınması" izledi

- Geçen yıl taksiler ve sürücülere "puan düşümü", "şoför kartının askıya alınması" ve "ruhsatın askıya alınması" gibi toplam 58 bin 681 yaptırım uygulandı

(Hasan Hüseyin Kul/İstanbul)


3 - 2023'te en çok satılan otomotiv markaları belli oldu

- Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında geçen yıl satışlarda ilk 3'te sırasıyla Fiat, Renault ve Ford olmak üzere ülkede üretim yapan markalar yer aldı

- Geçen yıl toplamda 1158 Porsche, 533 Maserati, 507 Lexus, 121 Jaguar, 36 Bentley, 25 Ferrari, 23 Aston Martin ve 22 de Lamborghini satışı gerçekleştirildi

(Abdulselam Durdak/İstanbul)


4- Yahudi asıllı akademisyen Brieger: "Netanyahu, 1993'teki Oslo Anlaşması'nı tümden yok etmeye çalışıyor"

- "Orta Doğu'da Filistin sorununu dışlayan hiçbir müzakere çözüm getirmez. Filistinsiz bir normalleşmeyi mümkün görmüyorum"

(Sinan Doğan/Bogota) (Görüntülü)


5 - Güney Afrikalı eski Yahudi milletvekili Feinstein'a göre, İsrail apartheidi ülkesindekinden daha zalimce:

- "Nelson Mandela ile Başpiskopos Desmond Tutu, İsrail'i apartheid bir devlet olarak tarif etti. İkisi de apartheidin ne olduğunu benim tanıdığım herkesten daha iyi biliyor"

- "Güney Afrika, iş gücü ve ekonomi açısından siyahi nüfusa bağımlıydı ancak İsrail, ekonomisi için Filistinli nüfusa bağımlı değil. Bu yüzden İsrail, on binlerce masum Filistinli sivili öldürdü. Onları istemiyorlar ve onlara ihtiyaçları yok. Bu, İsrail apartheidini bizim Güney Afrika'da yaşadığımızdan çok daha zalim hale getiriyor"


(Behlül Çetinkaya-Aysu Biçer/Londra) (Görüntülü)


6 - Şampiyon genç Jokey Vedat Abiş'in hedefi Gazi Koşusu'nu kazanmak

- 2023 yılını 283 birincilikle şampiyon tamamlayan 20 yaşındaki sporcu:

- "2024'te Gazi Koşusu kazanma hayalim var, inşallah gerçekleşir. Türkiye'yi temsil etme noktasında yurt dışına gidip orada yarışmak istiyorum"

- "Yeni Halis Karataş, ifadesi beni gerçekten çok heyecanlandırıyor. Tabii ortada bir Halis Karataş gerçeği var. Yaşımız küçük, tecrübemiz yok ama inşallah bir gün Halis abi gibi oluruz"

(Süha Gür / İstanbul) (Fotoğraflı / Görüntülü)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

özel haber gündemi