ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 8 MAYIS 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, kredi sağlarken firmaların iklim reytingini de ölçüyor

- TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç:

- "Mühendislerimiz, bütün kredilerde iklim risklerine göre, su riski, dönüşüm riski, kuraklık gibi riskleri proje bazında ölçüyorlar. Her bir proje için ödeme kapasitesi ve ilaveten iklim riski reytingi oluyor, projenin, bunların ikisinden de geçer not alması gerekiyor"

- "Sınırda karbon düzenlemesi uygulaması nedeniyle firmaların karbon salımını azaltmaya yönelik yatırımlarını destekleyebilecek fon arayışındayız, kaynak kuruluşlarıyla bunları da konuşuyoruz"

- "Firmalar, sürdürülebilirlik kriterlerine uydukları ölçüde kredilerin koşulları da kendi lehlerine dönüşüyor, faiz oranları düşüyor, avantaj sağlanıyor"

(Deniz Çiçek/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- Ünlü ekonomi profesörü Horioka'dan "faiz artırımı ve resesyon" uyarısı

- Kobe Üniversitesi Ekonomi Profesörü Charles Yuji Horioka:

- "Pek çok ülke faiz oranlarını artırma yoluna gitse de bu resesyona veya ekonomik büyümede yavaşlamaya yol açma riski yaratıyor"

- "Türkiye Ekonomi Modeli'nin genel olarak büyüme ve ihracat gibi konuları vurgulamak için iyi bir model olduğunu düşünüyorum. Bu programın bir özelliği de yatırımı ve tüketimi teşvik etmesi açısından önemli olan düşük faiz oranı politikası"

- "Kovid-19 salgınının olumsuz etkisini azaltmak amacıyla çeşitli hükümetlerin benimsediği teşvik edici politikalar sayesinde ekonomiler şu anda iyileşmekte"

(Ebru Şengül Cevrioğlu/İzmir)


3- Dolandırıcıların yeni tuzağı ses ve görüntü taklitleri oldu

- Kaspersky Uzman Veri Bilimcisi Vladislav Tushkanov:

- "İnternetteki bilgiler baz alınarak önemli bir karar almak tehlikelidir. Mutlaka bilgilerin önce kontrol edilmesi gerekiyor. İnternette gördüğünüz her şeye inanmamanız gerekiyor"

- "Deepfake ve ses taklitlerinin gerçek olduğunu bilirseniz sizi sahte ses ve görüntülerle kandırmaya çalışan insanlara 'Bu konuları telefonda konuşmak istemiyorum. Bana kurumsal e-mail adresinizi verin" diyebilirsiniz"

(Abdulkadir Günyol/Almatı)


4- Beyoğlu'ndaki terör saldırısının sanıkları yarın hakim karşısına çıkıyor

- Bombayı bırakan Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına Marmara Cezaevi'nin karşısındaki duruşma salonunda yarın başlanacak

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, saldırıyı gerçekleştiren sanıklardan Albashır'ın 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor

(İrem Demir/İstanbul)


5- Taha Akgül, kariyerini ikinci olimpiyat altın madalyasıyla noktalamak istiyor:

- "2024 Paris Olimpiyatları'nda ikinci altın madalyayı kazanıp, ayakkabıyı kenara koyup minderi öpmeyi hayal ediyorum. Bu kariyere böyle güzel bir veda yakışır. İnşallah Yaradan bana bunu nasip eder"

- "Sakat olmama rağmen antrenmanlara başladım. Şampiyonluklarımın sırrı buradan geliyor"

(Halil İbrahim Avşar/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

8 Mayıs 2023 özel haber gündemi