ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 9 Eylül 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Ticaret Bakanlığının fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı tedbirleri piyasayı rahatlattı

- İTO Başkanı Şekib Avdagiç:

- "Ticaret Bakanlığı, birçok alanda vatandaşın cebine ve reel sektörün üretimine doğrudan etki eden kararlarda proaktif bir yaklaşım sergiledi. Bunu da piyasaların rekabetçiliğini artırarak yaptı"

- ATO Başkanı Gürsel Baran:

- "Bakanlığın aldığı tedbirler ve etkili denetimler sonucunda, ikinci el otomotiv fiyatlarındaki köpük ve şişirmeler ağustosta ortadan kalktı. Sıfır otomobilde de erişim sorunu yaşanmıyor"

- MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uzun:

- "Hayata geçirilen kısıtlama ve önlemler ile ilan düzenlemeleri, fiyatlara ve piyasaya olumlu etki etmeye başladı. Fiyatların yavaş yavaş geri geldiğini, köpüğün ortadan kalktığını görüyoruz"

(Deniz Çiçek/Ankara)


2- Togg elektrikli otomobil satışlarının lokomotifi oldu

- Türkiye'de elektrikli otomobil satışları bu yılın ilk 8 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 597,3 artarak 22 bin 891 seviyesinde kaydedildi

- Togg T10X, tüm elektrikli araçlar pazarında en çok satan marka ve model kategorisinde lider oldu

(Abdulselam Durdak/İstanbul)


3- HÜRJET'in pilotu Türk Yıldızları eşliğindeki tarihi uçuşu AA'ya anlattı

- HÜRJET Baş Test Pilotu Ercan Çelik:

- "Böyle bir akrotimi kolunuza alıp uçurmak gerçekten büyük heyecan. Bunu HÜRJET ile yapmış olmak büyük gurur, ayrıcalık. Bunu başarıyla icra ettik ve HÜRJET, Türk Yıldızları'nın arasında hiç yabancılık çekmedi. Güzel de bir liderlik yaptık"

- "Uçuş Kontrol Sistemi'nin hassasiyetini ve HÜRJET'in koldaki 6 uçağı dağıtmayacak şekilde kumanda verebildiğini görmüş olduk. HÜRJET'in ilerideki görevlerinden bir tanesi, belki de en güzel görevi Türk Yıldızları ile olacak"

(Göksel Yıldırım/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- Kalplere dokunan kampanyayla 1500 öğrencinin okul ihtiyaçları karşılandı

- Çekmeköy'de muhtarlık yapan Engin Çelik'in "Bir Kalbe de Sen Dokun" kampanyası ile öğrencilerin muhtarlıktaki panoya astığı kağıtlarda yazılı ihtiyaçlar hayırseverlerce karşılanıyor

- Sultançiftliği Mahallesi Muhtarı Çelik:

- "Amacımız okullar açılmadan, aileler bu sıkıntıya strese girmeden onlara bir destek olmaktı. Bu yıl da 1500'ün üzerinde bir çocuğumuza kampanya ile destek verdik"

(Şükrü Gündüz/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


5- Kadınlar ve kız çocukları için dijital ve yeşil dönüşüm temelli özel program hazırlanacak

- Orta Vadeli Program'a göre, dijital ve yeşil dönüşümle değişen iş gücü piyasasına kadınların tam, eşit, güvenceli, etkin katılımlarının sağlanması için özel programlar geliştirilecek

- Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışmayla platform çalışması gibi yeni nesil esnek çalışma modellerinde yaşanan gelişmeler doğrultusunda iş dünyasının ihtiyaçları, iş-özel yaşam dengesi gözetilerek mevzuat düzenlemeleri hayata geçirilecek

(Ayşe Böcüoğlu Bodur/Ankara)


6- Hayat kurtarmak için zamanla yarışan ambulans ekibinin trafikteki mücadelesi

- Başkentte hastalara ulaşabilmek için en fazla 90 saniye içinde Sağlık Bakanlığı 112 Acil Sağlık İstasyonundan çıkan ambulansların yol vermeyen sürücüler nedeniyle trafikte yaşadığı zorluğu AA ekibi görüntüledi

- Ambulans şoförü Ali Göl:

- "Hastaları bir an önce alıp hastaneye ulaştırmamız gerekiyor. Bunun için de trafikte sürücülerin fermuar sistemini bilmesi ve uygulaması çok önemli. Fakat maalesef bu sistemi bilmeyen veya duyarsız davranan sürücüler var"

(Burcu Çalık/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


7- Çin'in iPhone yasağı kararı tedarikçi Çinli şirketleri de vurabilir

- Asya Piyasaları Uzmanı Süleyman Mete Özbalaban:

- "Çin'in kamu personeline iPhone kullanma yasağı kapsamında iPhone ile bağlantılı tüm şirketler olumsuz etkilenebilir"

- "iPhone talebi ciddi oranda düşebilir"

(Burhan Sansarlıoğlu/İstanbul)


8- Milli özel judoculardan tarihi başarı

- Türkiye'yi İtalya'daki şampiyonada temsil eden 5 özel milli judocu 5 altın madalya kazanmanın sevincini yaşıyor

- TÖSSF Başkanı Birol Aydın:

- "Şampiyonaya katılan 5 judocumuzun 5'inin de altın madalya kazanması, Türkiye'deki engelli sporcuların nereden nereye geldiğini gösteriyor"

(Fatih Çakmak/Padova) (Fotoğraflı-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

9 EYLÜL 2023 özel haber gündemi