Pakistan'da Türkiye ve Suriye'de depremde vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

TAKİP ET

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da "asrın felaketi" Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla Türkiye ve Suriye'de...

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da "asrın felaketi" Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla Türkiye ve Suriye’de vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Faysal Camisi'nde cuma namazının ardından yüzlerce kişi, depremler sebebiyle Türkiye ve Suriye’de hayatını kaybedenler için birlikte saf tuttu.

Ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarından temsilciler ve İslamabad'da yaşayan Türk vatandaşları da gıyabi cenaze namazına katıldı.

İslam ülkelerinden büyükelçilerin de namazın ardından dualar okundu.

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Pakistan, depremin ilk anından itibaren Türkiye’nin yanında oldu. Daha önceki felaketlerde olduğu gibi kısa sürede mobilize olarak yardım göndermeye başladı. Bunun için Pakistan halkı ve hükümetine müteşekkiriz." dedi.

Pakistan'da yaşayan Kazakistanlı İmam Meded, Türkiye'de depremde yaşamını yitirenler için üzgün olduğunu ve dua ettiğini söyledi.

Cenaze namazına katılanlardan Mümtaz Ali Han ise Türkiye'nin, Pakistan'ın dostu olduğunu belirterek "Biz gerçekten üzgünüz. Pakistan zor durumdayken Türkiye bize hep yardım etti. Şimdi Pakistan halkının ve devletinin yardım etmesi gerekiyor." diye konuştu.

pakistan Türkiye