Pakistan'dan bölgesel sorunların kolektif şekilde ele alınması çağrısı

TAKİP ET

Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari, iklim değişikliği dahil bölgede karşılaşılan sorunların kolektif...

Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari, iklim değişikliği dahil bölgede karşılaşılan sorunların kolektif şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.

Radio Pakistan’daki habere göre, Zerdari, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Bakanlar Konseyi 26. Toplantısı’nda konuştu.

Zerdari, iklim değişikliği dahil bölgede karşılaşılan sorunların kolektif şekilde ele alınması gerektiğini belirterek, “Bölge ülkelerinin gelecekte karşılaşılacak herhangi bir iklim krizine karşı stratejik olarak güçlü acil müdahale mekanizması geliştirmesi gerekiyor.” dedi.

Özbekistan’ın EİT çerçevesi kapsamında çevresel işbirliği üzerine yüksek düzeyli diyalog platformunun kurulması teklifini memnuniyetle karşılayan Zerdari, EİT’nin üye ülkeler arasında bağlantı, ticaret ve ekonomik işbirliğini geliştirmek için önemli bir platform olduğuna işaret etti.

Zerdari, ticaret, yatırım, bağlantı, turizm ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın teşvik edilmesi için EİT üyesi ülkeler arasında bütüncül ve serbestleştirilmiş bölgesel işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

EİT EİT zirvesi pakistan