Pakistan'dan uluslararası topluma selle mücadelede destek için teşekkür

TAKİP ET

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Cenevre'de düzenlenen Uluslararası İklime Dirençli Pakistan Konferansı'nda...

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Cenevre'de düzenlenen Uluslararası İklime Dirençli Pakistan Konferansı'nda İslamabad'ın sel sonrası rehabilitasyon ve yeniden inşa faaliyetlerine destekleri dolayısıyla uluslararası topluma teşekkür etti.

Şerif, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in bu süreçteki rolüne övgüde bulunarak acı çeken insanlığı trajediden kurtarmak adına ülkelerin dayanışma göstermek için nasıl bir araya gelebildiğine dünyanın şahit olduğunu vurguladı.

Şerif, birlikte yaşamları ve umutları yeniden inşa edeceklerini belirtti, devlet başkanlarına, hükümetlere, kalkınma örgütlerine sel sonrası rehabilitasyon ve yeniden inşa faaliyetlerine destekleri sebebiyle memnuniyetini iletti.

Şerif, Cenevre'de Pakistanlı diplomatlara yaptığı hitapta ise Çin, Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Avrupa Birliği, ABD, Almanya, Japonya, Fransa ve diğer ülkelere sel sonrası Pakistan'ın karşılaştığı zorluklarla mücadelesinde yardımları için teşekkür etti.

Geçen yıl yaz aylarında meydana gelen sel felaketinde büyük kayba uğrayan Pakistan'a destek amacıyla dün Cenevre'de Uluslararası İklime Dirençli Pakistan Konferansı düzenlenmişti.

Konferansta uluslararası toplumun Pakistan’ın sel sonrası rehabilitasyon ve yeniden inşa faaliyetlerine destek taahhüdü 10 milyar doları geçmişti.

pakistan sel