Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde "Kara Gün" etkinliğinde Keşmirlilerle birlik mesajı

TAKİP ET

ANKARA Cammu Keşmir'in Hindistan tarafından ele geçirildiği 27 Ekim'i "Kara Gün" olarak niteleyen...

ANKARA Cammu Keşmir'in Hindistan tarafından ele geçirildiği 27 Ekim'i "Kara Gün" olarak niteleyen Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen etkinlikte Keşmirlilerle birlik mesajı verildi.

Misyon Şefi Yardımcısı Abbas Server Kureyşi'nin ev sahipliğinde, Cammu Keşmir'in Hindistan tarafından ele geçirilişinin 75. yılı nedeniyle düzenlenen etkinliğe, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Başbakan Şahbaz Şerif ve Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari'nin konuyla ilgili mesajlarının okunmasıyla başlandı.

Kureyşi, burada yaptığı konuşmada, Hindistan'ın Keşmirlileri özgürlük ve barış direnişinde susturmaya çalıştığını, bu yolda askeri güç kullanıldığını söyledi.

Pakistan'ın Cammu Keşmir'e yönelik moral desteğinin yanında diplomatik ve politik destek de verdiğini anlatan Kureyşi, "Keşmirlilerin haklı özgürlük mücadelesinde onlarla omuz omuza durmaya devam edeceğiz." dedi.

Türkiye'nin Keşmir konusunda takındığı tutuma da değinen Kureyşi, "Türk desteği ve Keşmir ile dayanışması, Hindistan işgali altındaki milyonlarca Keşmirliler için önemli bir güç kaynağı ve kendi kaderini tayin etme hakkı yolunda önemli bir katkı." değerlendirmesi yaptı.

Keşmir'in bir kısmının Hindistan kontrolü altına girdiği gün olan 27 Ekim (1947), Pakistan'da "Kara Gün" olarak anılırken, Hindistan'da ise "Katılım Günü" olarak kutlanıyor.

Cammu Keşmir Pakistan'ın Ankara Büyükelçilği