Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Cüneyd ATO Başkanı Baran'ı ziyaret etti

TAKİP ET

ATO Başkanı Gürsel Baran: - "Pakistan ile tekstil, inşaat, savunma sanayisi ve yeşil enerji alanlarındaki işbirliğini artırmak istiyoruz"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Pakistan ile tekstil, inşaat, savunma sanayisi ve yeşil enerji alanlarındaki işbirliğini artırmak istediklerini bildirerek, "Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği hedef doğrultusunda Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Odadan yapılan açıklamaya göre Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, ATO Başkanı Baran'ı makamında ziyaret etti.

Baran, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve Pakistan halkları arasındaki dostluğun Milli Mücadele'ye dayandığını ve bu dostluk temelinde ilişkilerin geliştiğini belirterek, "Pakistan ile tekstil, inşaat, savunma sanayisi ve yeşil enerji alanlarında işbirliğini artırmak istiyoruz. Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği hedef doğrultusunda, Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İki ülke arasında imzalanan "Stratejik ve Ekonomik Çerçeve Belgesi" ile ticaretten savunma sanayisine kadar birçok alanda işbirliğinin geliştiğini dile getiren Baran, şunları kaydetti:

"Pakistan'da Türk şirketlerin yatırım tutarı 2 milyar dolara yaklaşmış. Ayrıca Türk inşaat firmaları da Pakistan'da bugüne kadar enerji, altyapı gibi alanlarda projeler üstleniyor. Türkiye'de toplam 416 Pakistan sermayeli firma faaliyet gösteriyor. Pakistanlı firmaların ülkemize yaptığı doğrudan yatırım miktarı otomotiv, elektronik, telekomünikasyon gibi alanlarda toplam 694 milyon dolar."

Baran, ATO üyeleriyle iki ülke arasındaki işbirliği ve ihracat imkanlarının artması için değerlendirme yapacaklarını belirtti.

İnşaat, tekstil gibi alanlardaki yatırım fırsatlarına da değinen Baran, Türkiye'nin, Pakistan'ın ithal ettiği her türlü üründe dünya ile rekabet edecek yerli markaları olduğunu bildirdi. Baran, "Pakistanlı kardeşlerimiz bu markalarla tanıştıktan sonra zaten başka marka kullanmak da istemeyecekler." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Cüneyd de ATO üyelerini Pakistan'a yatırım yapmaya davet ederek ülkesine yatırım yapmanın avantajlarına değindi.

Doğrudan yatırımı tercih etmeyen iş insanları için Pakistan'da ortaklık oluşturulabilecek işletmeler bulunduğunu da kaydeden Cüneyd, ülkesinde orta sınıfa yönelik konut projelerine ihtiyaç duyulduğu bilgisini paylaştı.

Gürsel Baran pakistan Yusuf Cüneyd ziyaret