Pakistan ve Rusya, bölgesel barış ve güvenlik durumunu görüştü

TAKİP ET

Pakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Hina Rabbani Har, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel...

Pakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Hina Rabbani Har, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov ile görüştü.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Yardımcısı Har, resmi ziyaret kapsamında ülkede bulunan Kabulov ile başkent İslamabad'da bir araya geldi.

Görüşmede, bölgesel barış ve güvenlik durumu ele alındı.

Bakan Yardımcısı Har, barışçıl komşuluk ilişkilerinin Pakistan için stratejik zorunluluk olduğuna işaret ederek, Afganistan'ın konumu itibarıyla Orta ve Güney Asya arasında bir köprü görevi gördüğünü belirtti.

Har, bölgedeki bağlantı ve sosyoekonomik kalkınma potansiyelinin tam olarak gerçekleşmesi noktasında Afganistan'ın önemine işaret etti.

Afgan halkı ile dayanışmayı vurgulayan Har, ülkedeki acil insani ihtiyaçların giderilmesi ve Afganistan'ın kalkınmasında sürdürülebilir bir yol sağlanması konusunda uluslararası topluma destek çağrısında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Kabulov, bugün Başbakan Şahbaz Şerif'in Afganistan Özel Temsilcisi Muhammed Sadık ile de görüşmüştü.

Afganistan pakistan Rusya