Pakistan ve Suudi Arabistan, ikili ilişkileri artırmanın yollarını görüştü

TAKİP ET

Pakistan ordusunun başındaki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Asım Munir, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed...

Pakistan ordusunun başındaki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Asım Munir, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile ikili ilişkileri artırmanın yollarını görüştü.

Dawn gazetesindeki habere göre, resmi ziyaret kapsamında Suudi Arabistan’da bulunan Munir, Medine’de Bin Selman ile bir araya geldi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ilişkileri artırmanın yolları ve bir dizi ortak endişe duyulan konular ele alındı.

Görüşmede, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman ve Ulusal Güvenlik Müsteşarı Musaid bin Muhammed el-Ayban da hazır bulundu.

Munir’in ziyareti devam ederken, Suudi Arabistan'ın, Cenevre'de devam eden Uluslararası İklime Dirençli Pakistan Konferansı'nda Pakistan’ın sel sonrası rehabilitasyon ve yeniden inşa faaliyetlerine destek amacıyla 1 milyar dolar destek taahhüdü vermesi dikkati çekti.

Pakistan’da Genelkurmay Başkanı, prensipte silahlı kuvvetlerin en yüksek rütbeli subayı durumunda bulunuyor. Genelkurmay Başkanlığı başlıca askeri danışma organı görevini yürütüyor ve kuvvet komutanlıkları arasındaki iletişimi koordine ediyor, muharip kuvvetler üzerinde ise operasyonel yetkisi bulunmuyor.

Pakistan Silahlı Kuvvetlerinde ordunun kuvvet komutanlıklarını komuta eden, operasyonel yetkiye ve kontrole sahip olan kişi Kara Kuvvetleri Komutanı. Bu açıdan Kara Kuvvetleri Komutanı, Pakistan ordusunun başındaki isim olarak biliniyor.

pakistan Suudi Arabistan