Papara Kurucusu Ahmed Faruk Karslı, Davos Zirvesi'nde konuştu:

TAKİP ET

"Papara kendini fonlayan bir şirket. Bu nedenle yaratıcı olma avantajına sahip. Yeterli finansman kaynağınız olduğunda, karlılığa ulaşmak için her şeyi yapabilme gücüne sahip olduğunuz anlamına geliyor"

Papara Kurucusu Ahmed Faruk Karslı, startupların birden fazla pazarda faaliyet göstermek zorunda kaldıklarında ana pazardaki odak noktalarını kaybetme riski yaşadıklarını bildirdi.

Papara'dan yapılan açıklamaya göre, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından "Güvenin Yeniden İnşası" ana teması ile gerçekleştirilen Davos Zirvesi'nde, "Start-Up'ların Finansa Erişimi" başlıklı oturumda, Papara Kurucusu Ahmed Faruk Karslı da konuştu.

Açıklamada zirvedeki konuşmasına yer verilen Karslı, Türkiye'de yaşanan depremlere ve jeopolitik kaynaklı sıkıntılara rağmen Türk şirketlerinin dayanıklılık inşa edebildiğini hatırlattı.

Karslı, "Geçen yıl sadece 12 ay içinde Türkiye'de seçimler, komşu ülkeleri çevreleyen siyasi sorunlar ve şu anda daha iyiye giden büyük bir enflasyon problemi yaşadık. Ayrıca 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği büyük bir deprem geçirdik. Bunların ardından, istemsiz de olsa, belli bir dayanıklılık inşa edebildik. Bütün bu sorunları yaşarken son 12 ayda gelirlerimizde dört kat büyümeyi başardık. Zor zamanlar iyi bir öğretmen olabiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Startupların ana pazarlarında büyük potansiyeli var”

Birçok startupun, kendi pazarında büyük bir potansiyeli olmasına rağmen en hızlı şekilde büyümeye zorlandığına dikkati çeken Karslı, "Birden fazla pazarda faaliyet göstermek zorunda kaldıklarında ana pazardaki odak noktasını kaybetme riski yaşıyorlar. Papara kendini fonlayan bir şirket. Bu nedenle yaratıcı olma avantajına sahip. Yeterli finansman kaynağınız olduğunda, karlılığa ulaşmak için her şeyi yapabilme gücüne sahip olduğunuz anlamına geliyor. Ürün geliştirmek ve tasarlamak, kendi yerel pazarınıza odaklanmak için büyük bir avantaj sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Karslı, Davos'ta yapay zeka konusunun yoğun olarak tartışılmasından mutlu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Startuplar için regülasyonları anlamak ve bu bağlamda çözümler geliştirmek oldukça önemli ve zorlu bir konu. Papara'nın ilk beş yılında, regüle olan sektör karşısında çok zorlandım. Özellikle de yapay zeka üzerine çalışan bir startup kurucusunun, bu konu ile ilgili politika yapıcılarla yakından ilişkiler kurarak, onları bilgilendirme ve eğitme sorumluluğu var. Bu nedenle, iki taraflı düşünmek gerekiyor. Yapay zeka üzerinde çalışıyorsanız ya da bir yapay zeka startupu iseniz, bir düzenleyici kurumlar yöneticisini işe almanız, insan kaynakları yöneticisini işe almanızdan daha kritik olabilir."

Davos Zirvesi Dünya Ekonomik Forumu Papara Kurucusu Ahmed Faruk Karslı