Paris'te kürtaj karşıtı afişler gündem oldu

TAKİP ET

Başkentte abone usulü ile kullanılan farklı bölgelerdeki yüzlerce bisiklete "Ya yaşamasına izin verseydin?" yazılı kürtaj karşıtı afişler yapıştırıldı

Fransa'da toplumsal hassasiyeti artırmak amacıyla kamusal ulaşımda kullanılan bisikletlere yapıştırılan kürtaj karşıtı afişler gündem oldu.

Sosyal medyadaki görüntülerde "Velib" olarak adlandırılan ve Paris'te 2007'den bu yana abone usulüyle kullanılan farklı bölgelerdeki yüzlerce bisiklete kürtaj karşıtı afişler yapıştırıldı.

"Ya yaşamasına izin verseydin?" yazılı ve üzerinde anne karnından doğum sonrası bisiklet sürecek yaşa kadarki evreyi gösteren afişler ilgi görse de siyasilerin tepkisine yol açtı.

Twitter'da bazı kullanıcılar, siyasilerin tepkisini çeken bu afişlerin, "Paris'te eş cinselliğe teşvik eden afiş ve panolardan daha sorunsuz olduğu" değerlendirmesinde bulundu.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Twitter'dan yaptığı açıklamada, kürtaj karşıtı kampanyayı Fransa'nın değerlerine aykırı olarak nitelendirerek bu tür kampanyaların vuku bulmaması için önlem alacağını belirtti.

Kadın-Erkek Eşitliğinden Sorumlu Bakan Isabelle Rome, kürtajın yasal bir hak ve afişlerin kabul edilemez olduğunu savundu.

Paris Belediyesi de afişlere ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Kampanyanın arkasında yaşam hakkını savunan "Les Survivants" adlı topluluğun olduğu ifade ediliyor.

bisiklet fransa kürtaj karşıtı afiş velib