Pazarlama sektörü "Smarties Next!" konferansında buluştu

TAKİP ET

MMA Türkiye Onursal Başkanı Ahmet Pura: - "2023 yılı reklam yatırımlarının 120 milyar TL ile kapanacağı ve en büyük payın yüzde 66 ile dijital olacağı öngörülüyor"

Pazarlama sektörü, Mobil Mecralar Araştırma Pazarlama ve Reklamcılık Derneği (MMA) Türkiye tarafından düzenlenen "Smarties Next!" konferansında bir araya geldi.

MMA Türkiye açıklamasına göre, etkinlikte 1000'i aşkın marka ve ajans temsilcisi buluştu.

Konferansta, Meta, Snap, Unilever, Mastercard, HyperIn, Al Ethics Lab gibi şirketlerin yöneticileri, 20'den fazla seans ve panelde modern pazarlama konusunu her yönüyle ele aldı.

Açıklamada konferansın açılışında yaptığı konuşmaya yer verilen MMA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Didem Namver, yapay zekanın bu kadar konuşulduğu bir zamanda derneğin odağında da "veri"nin olduğunu belirtti.

Namver, MMA Global'in bünyesinde Yapay Zeka Liderlik Koalisyonunun kurulduğunu aktararak, "150'den fazla dünya devi kurum ve 200'den fazla pazarlama kanaat önderi bu koalisyon çatısı altında pazarlamanın geleceğini şekillendirmek için buluştu. MMA Türkiye de bu masadaki yerini şimdiden aldı. Bugün bu etkinlikte ana temamız tabii ki yapay zeka odağında. Yapay zekanın pazarlama dünyasına etki ettiği her alanı, dijital dönüşümü, sürdürülebilirliği, etiği, hukuku, martechi, fintechi, audioyu, datayı, içeriği ve daha da fazlasını bir arada uzmanlarından dinliyoruz. Gerek sponsorlardan gerekse de katılımcıların gösterdiği ilgi bizi çok memnun etti." değerlendirmesinde bulundu.

MMA Türkiye Onursal Başkanı Ahmet Pura da yapay zeka ile içinde bulunulan "çılgın hareketliliğin" en iyi cevabını reklam ve pazarlama sektörünün vereceğini ifade etti.

Pura, "2023 yılı reklam yatırımlarının 120 milyar TL ile kapanacağı ve en büyük payın yüzde 66 ile dijital olacağı öngörülüyor. Ana hedefimiz, bu çılgın hareketlilik devam ederken sektör profesyonelleri olarak bu işlerin önünde koşuyor olmamız gerekiyor. Hiç arkanıza bakmayın, yeni projeler üretin hep koşun." açıklamasını yaptı.

konferans MMA Türkiye pazarlama sektörü Smarties