Petrol Ofisi, Türkiye denizcilik yakıtları pazarında lider olmaya devam ediyor

TAKİP ET

Petrol Ofisi Grubu, PO/Marine markası ile geçen yıl transit pazarında yüzde 35,9 ve yurt içi denizcilik yakıtları...

Petrol Ofisi Grubu, PO/Marine markası ile geçen yıl transit pazarında yüzde 35,9 ve yurt içi denizcilik yakıtları pazarında yüzde 45,8'lik pazar payı ile sektördeki liderliğini sürdürdüğünü bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, "2022 EPDK Denizcilik Satışları Raporu"nda Petrol Ofisi'nin performansına ilişkin verilere dikkat çekildi.

Rapora göre, Petrol Ofisi Grubu, PO/Marine markası ile geçen yıl toplam satış hacmini 1 milyon 42 bin 110 tona yükseltti. Şirket transit pazarında yüzde 35,9, yurt içi denizcilik yakıtları pazarında ise yüzde 45,8'lik pay ile üst üste 4. kez sektör lideri oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Petrol Ofisi Grubu Denizcilik Kıdemli Müdürü Aydın Yıldız, 2019 yılından beri liderliği korudukları denizcilik alanında öncü adımlar atıp pazar payını büyütmeye devam ettiklerini belirterek, "İstanbul'da yolcu taşımacılığı yapan deniz taşıtlarının yüzde 90'ına yakıt ikmali yapıyoruz. Yakın zaman önce açıkladığımız Vitol Bunkers iş birliği ile de hizmet alanımızı Akdeniz, Ege ve Karadeniz sahil şeridinden global arenaya taşımayı başardık." ifadelerini kullandı.

Şirket, Türkiye'nin tüm limanlarından gemilere yakıt sağlamanın yanı sıra İstanbul Boğazı'nı transit geçiş için kullanan yerli ve yabancı gemilere de yakıt ikmali yapan marka ürün çeşitliliği ve lojistik kapasitesi sunuyor. Türkiye'nin tüm sahil şeridi boyunca konumlandırılmış 7 deniz terminali ve 1 yüzer istasyonu bulunan PO/Marine, ayrıca 7 marina istasyonuna sahip. 60 farklı ülkede gemilere ikmal yapan marka her yıl iç pazarda 30 binden, transit pazarda 3 binden, madeni yağ pazarında 2 bin 500'den fazla gemiye ikmal yapıyor.

enizcilik yakıtları petrol ofisi