Polatlı'da Milli Mücadele anısına hatıra ormanı oluşturuldu

TAKİP ET

ANKARA Ankara'nın Polatlı ilçesinde, Milli Mücadele anısına 300 fidan toprakla buluşturuldu."Tohumdan Fidana Bir...

ANKARA Ankara'nın Polatlı ilçesinde, Milli Mücadele anısına 300 fidan toprakla buluşturuldu.

"Tohumdan Fidana Bir Kurtuluş Hikayesi: Milli Mücadelenin 100. Yılında 100 bin Fidan" projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı Kartaltepe Anıtı bölgesinde 300 fidan dikilerek hatıra ormanı oluşturuldu.

Ankara ve ilçelerinden gelen öğrencilerle çam fidanlarını toprakla buluşturdu.

Fidan dikim töreninde konuşan Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, ilçenin Cumhuriyete giden yolda önemli bir mihenk taşı olduğunu söyledi.

Bulacak, "Bu topraklar şehitlerimizin gömülü olduğu yerler. Canlarını bizim için vatan için feda eden insanları unutmamak lazım, unutturmamak lazım." dedi.

Ankara Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa da farkındalık oluşturmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Fatsa, 300 fidanı toprakla buluşturduklarını aktararak, "İnşallah bundan sonraki süreçte yüzbinlerce fidanı toprakla buluşturacağız. Böylelikle hem şehitlerimizi rahmetle anacağız hem de onların bize bıraktığı bu vatanı daha da güzelleştirmek için çaba ve gayret içerisinde olduğumuzu göstermiş olacağız. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, emanetlerine sahip çıkacağımızı bu vesileyle ifade etmiş oluyoruz." diye konuştu.

Ankara'da eğitim görmek için Etiyopya, Gambiya ve Tanzanya'dan gelen öğrenciler de fidan dikme törenine katıldı.

Törene katılanlar, daha sonra Kartaltepe Mehmetçik Anıtı'nı, Sakarya Meydan Muharebesi ve Türk Tarihi Tanıtım Merkezi ile Duatepe Anıtı'nı gezdi.

Ankara Milli Eğitim Atatürk’ü Anma Harun Fatsa Polatlı Sakarya Meydan Muharebesi. Yüz bin Fidan