Polonya Başbakanı, denizden kurtarılan 3 İspanyol dalgıç hakkında kapsamlı rapor istedi

TAKİP ET

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkenin güvenlik servislerinden, hafta sonu Gdansk limanı yakınlarında denizden...

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkenin güvenlik servislerinden, hafta sonu Gdansk limanı yakınlarında denizden kurtarılan üç İspanyol dalgıç hakkında kapsamlı bir rapor hazırlanmasını istediğini bildirdi.

Morawiecki, Polonya'nın Torun kentinde yaptığı açıklamada, Gdansk'ta yaşananları takip ettiğini ifade etti.

Kurtarılan üç dalgıcın kehribar aradıklarını söylediklerinin anımsatılması üzerine Morawiecki, "Elbette tehlikeli insanlar olmaları mümkün. Ancak tehlikeli olmadıkları ve söylediklerinin doğru olduğu ortaya çıkabilir. Bu nedenle ülkenin güvenlik servislerinden kapsamlı bir rapor hazırlamalarını istedim." diye konuştu.

Morawiecki, ülkenin kritik tesislerinin iyi şekilde korunduğunu vurgulayarak "Svinoujscie'deki sıvılaştırılmış doğal gaz terminali ve Baltic Pipe doğal gaz boru hattı gibi stratejik altyapımızın korumasını artırdık." dedi.

- Üç dalgıç detaylı soruşturulmadan serbest bırakılmıştı

Polonya medyasında yer alan haberlere göre polisler, 15 Ocak'ta Gdansk Körfezi'ndeki hassas bölgede 3 İspanyol dalgıç tespit etmişti.

Üzerlerinde profesyonel dalış teçhizatı olan dalgıçların, "kayıtsız" küçük tekneleri arıza yapınca imdat mesajı gönderdikleri ve ardından kurtarıldıkları açıklanmıştı.

Dalış için izinleri olmadığı anlaşılan dalgıçlar, ayrıntılı soruşturma yapılmadan serbest bırakılmıştı.

Polonya kamuoyu, dalgıçların ayrıntılı şekilde sorgulanmadan serbest bırakılmasına tepki göstermişti.

dalgıç Gdansk Polonya