Polonya'da "Ulusal Bağımsızlık Günü"nde on binlerce kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi

TAKİP ET

Polonya'nın başkenti Varşova'da, Ulusal Bağımsızlık Günü dolayısıyla on binlerce kişinin katılımıyla yürüyüş...

Polonya'nın başkenti Varşova'da, Ulusal Bağımsızlık Günü dolayısıyla on binlerce kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe, şehrin merkez tren istasyonu çevresinden başlayan Polonyalılar, eski şehir merkezi ve şehir stadyumuna kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılan on binlerce kişi, ellerinde Polonya bayrakları taşıdı, meşaleler yaktı ve Polonya ulusal marşını okudu.

Polonyalılar, "Özgür Polonya", "Polonya özgür kalacak", "Yaşasın özgür ülkemiz" ve "Polonya Avrupa'dır" gibi sloganlarla 105. yılında Ulusal Bağımsızlık Günü için yürüyüşlerini sürdürdü.

- Her yıl 11 Kasım'da kutlanıyor

Polonya'nın Bağımsızlık Günü (Narodowe Swieto Niepodleglosci) her yıl 11 Kasım'da kutlanıyor. Ülkede her yıl Polonya'nın 1918'de Alman, Avusturya-Macaristan ve Rus imparatorluklarından egemenliğini geri almasının yıl dönümü olarak yürüyüşler, konserler ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Ulusal Bağımsızlık Günü nedeniyle çeşitli ülkelerden liderler ve dışişleri bakanlıkları, X sosyal medya hesaplarından da Polonya'yı tebrik eden mesajlar paylaştı.

Polonya Polonya Ulusal Bağımsızlık Günü