Polonyalı enerji şirketi ORLEN filosuna 2 yeni LNG gemisi katacak

TAKİP ET

Polonyalı enerji şirketi ORLEN, iki yeni sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemisinin 2023 başında filosuna katılacağını...

Polonyalı enerji şirketi ORLEN, iki yeni sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemisinin 2023 başında filosuna katılacağını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, sipariş edilen iki LNG gemisi için Güney Kore'nin Ulsan şehrinde isim verme töreni düzenlendiği ifade edildi.

Toplam LNG tankeri sayısının 2025 sonuna kadar 8'e ulaşacağı belirtilen açıklamada, "Kendi LNG gemi filosuna sahip olan ORLEN, Polonya'ya yapılan sevkiyatları verimli bir şekilde yönetebilecek ve küresel LNG pazarındaki konumunu güçlendirebilecektir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ORLEN CEO'su Daniel Obajtek, "Polonya'nın enerji güvenliği için petrol ve doğal gaz arzını çeşitlendirmek çok önemli. Gazı zaten yüzde yüz Rusya dışından ithal ediyoruz. Bu, tutarlı bir şekilde uygulanan bir LNG ithalat stratejisinin sonucu. LNG sevkiyatları halihazırda ülkemiz talebinin yaklaşık yüzde otuzunu karşılıyor. LNG tedariki sadece sözleşmeler yoluyla değil, aynı zamanda kendi filomuzu geliştirerek de güvence altına alınıyor. Bizim özel kullanımımız için yapılan bu gemiler, nakliyenin istikrarını garanti ediyor ve şirketin küresel LNG pazarındaki konumunu güçlendiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

İlk geminin adı "Lech Kaczynski", ikincisinin adı "Grazyna Gesicka" olarak belirlendi.

Polonya'nın eski Cumhurbaşkanlarından Kaczynski'nin de aralarında olduğu 96 kişiyi taşıyan Tupolev 154 tipi uçak, 10 Nisan 2010'da Stalin döneminde yaklaşık 22 bin Polonyalının infaz edildiği Katyn Katliamı anısına yapılacak törene katılmak üzere Rusya'nın Smolensk Havaalanı'na inerken ormanlık alana düşmüş, uçaktakilerden kurtulan olmamıştı.

Gesicka da Kaczynski'nin hükümetinde Bölgesel Kalkınma Bakanı olarak görev yapmış ve aynı kazada hayatını kaybetmişti.

enerji LNG Polonya