Quick Art Space ilk sergisi "Yapıntı Doğa" ile sezonu açıyor

TAKİP ET

Maher Holding'in girişimiyle, Quick Tower bünyesinde mayısta faaliyete geçen Quick Art Space, kurucu direktörü Nergis...

Maher Holding’in girişimiyle, Quick Tower bünyesinde mayısta faaliyete geçen Quick Art Space, kurucu direktörü Nergis Abıyeva’nın küratörlüğündeki ilk sergiyi 28 Ekim-1 Aralık'ta gerçekleştiriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, "Yapıntı Doğa" başlıklı sergide Gülçin Aksoy, Nazan Azeri, Seçil Büyükkan, Ahmet Rüstem Ekici & Hakan Sorar, Ekin Saçlıoğlu ve Özlem Şahinler'in resim, video, enstalasyon, dokuma ve heykel gibi farklı türlerdeki yapıtlarına yer veriliyor.

İlk defa izleyicilerle buluşacak yapıtları da içeren sergi, Quick Tower'ın mimari özelliklerinden ve kendisini konumlama biçiminden yola çıkarak kurgulandı.

"Yapıntı Doğa" sergisi, "Doğa deyince zihnimizde beliren yalnızca balta girmemiş ormanlar ya da uçsuz bucaksız denizler mi? İnsan eliyle doğru şekilde müdahalede bulunulan, şifalandırılan şehir alanları doğayla ilişkimizi güçlendirebilir mi? Doğa-kültür, insan-hayvan, kadın-erkek, zihin-beden, iş-ev ikiliklerinin dışına taşabilir miyiz?" gibi sorulardan yola çıkıyor.

Atölye çalışması, sergi turu ve sanatçı konuşmasını içeren paralel etkinlik programı da önümüzdeki günlerde paylaşılacak.

Quick Art Space Quick Tower Yapıntı Doğa