Ressam Devrim Erbil, "1 Milyon Kitap" projesine bağış yaptı

TAKİP ET

Usta sanatçının eserlerinin satışından elde edilen gelirle 28 bin çocuğun 168 bin kitapla ücretsiz buluşması sağlandı

Çağdaş Türk resminin önemli temsilcilerinden sanatçı Devrim Erbil, ihtiyaç sahibi çocukların kitaba erişebilmesi için başlatılan "1 Milyon Kitap" projesine bağışta bulundu.

Zorlu PSM'de düzenlenen ve aralarında Cem Yılmaz, Gülben Ergen, Nükhet Duru'nun da olduğu çok sayıda sanatçının katıldığı etkinlikte, Erbil'in imzaladığı 150 adet sinegrafi baskının satışından elde edilen gelir, projeye bağışlandı.

Ünlü sanatçının bağışıyla 28 bin çocuğun 168 bin kitapla ücretsiz buluşması sağlandı.

- Projenin dünya çocuklarına ulaştırılması çağrısı

Etkinliğe video mesaj yoluyla katılan Erbil, gecenin, kendi çalışmalarını sergilemenin ötesinde bir anlam taşıdığını söyleyerek, "Ben, vakfım ve yakınlarım, bu projeyi çok benimsediler. Böylece ortaya bu özel gece çıktı." dedi.

Erbil, bu kampanyaya çocukların daha iyi yetişmesini amaçladığı için katkı sağladığını kaydetti ve "Bu projenin, sadece ulusal boyutta kalmamasını, UNESCO'nun da sahiplenmesiyle tüm dünya çocuklarına ulaştırılmasını dilerim." çağrısında bulundu.

Etkinlikte konuşan Cem Yılmaz da bu projeden büyük heyecan duyduğunu belirterek, "1 milyon sembolik bir rakam. Kitaba bütünüyle ihtiyacımız olduğunu vurgulamakta katkımız olduysa ne mutlu bana." diye konuştu.

- "1 Milyon Kitap" projesi

New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından başlatılan proje ile Türkiye'de çocuklara doğumdan itibaren kitap okumanın önemini anlatmak ve evinde kitap olmayan çocuklara ilk kitaplarını hediye etmek amaçlanıyor.

Araştırmalara göre, Türkiye'de her yıl dünyaya gelen yaklaşık 1,3 milyon çocuktan sadece 300 bininin evine kitap giriyor.

"1 Milyon Kitap" projesi Devrim Erbil New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Şirin