Ressam Mustafa Bayar'ın 22. kişisel sergisi 17 Ekim'de açılacak

TAKİP ET

72 yaşındaki ressam Mustafa Bayar'ın 22. kişisel yağlı boya sergisi, 17 Ekim'de, Tarık Zafer Tunaya Kültür...

72 yaşındaki ressam Mustafa Bayar'ın 22. kişisel yağlı boya sergisi, 17 Ekim'de, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Doğuya özgü oryantalist yaklaşımları resimlerinde ön plana çıkaran ve kumaş görsellerini kullanan Bayar'ın, bu sergiye özel hazırladığı 62 eser, beğeniye sunulacak.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Kılıç, Bayar'ın son çalışmalarına ilişkin yazdığı sanat yazısında, sanatçının resimlerinde kumaşlarla doğayı betimlediğini ve kavramsal bir etki oluşturduğunu belirtti.

Kılıç, Bayar'ın kullandığı kumaşlarla gelenekle de bir bağ kurduğunu ve gelenekten gelen kodlamayı çağdaş yaratımlarında devam ettirme arzusunda olduğunu ifade etti.

Sergideki eserler, 30 Ekim'e kadar görülebilecek.

- Mustafa Bayar hakkında

Sanat eğitimine 1971 yılında İstanbul'da başlayan ressam Mustafa Bayar, ressam Mahmut Cuda ve Nurettin Ergüven'in atölyelerinde çalıştı.

Yurt içinde ve dışında sanat eğitimi veren akademilerle ilişkilerini sürdürerek sanatını ilerleten Bayar, özellikle natürmort resimlerinde, çeşitli renk ve desendeki kumaşları resmin ana unsuru haline getirdi.

Sanatçı, 1990'dan itibaren tutku haline getirdiği kumaşı dağlara, ovalara, denizlere ve çoklu kumaş kompozisyonlarına dönüştürerek kendine özgü bir tarz oluşturdu.

İstanbul Deniz Müzesi'nde, resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan Bayar, bugüne kadar 21 kişisel sergi açtı ve birçok karma sergiye katıldı. Sanatçı, çalışmalarını halen İstanbul Beyoğlu'ndaki atölyesinde sürdürüyor.

kumaş Ressam Mustafa Bayar sergi