Robert Mulligan'ın "Bülbülü Öldürmek" filmi sinema ve psikiyatri seminerlerinde gösterilecek

TAKİP ET

Akbank Sanat ile PsikeSinema-Psikeart iş birliğinde düzenlenen "Sinema ve Psikiyatri Seminerleri" kapsamında, 21...

Akbank Sanat ile PsikeSinema-Psikeart iş birliğinde düzenlenen "Sinema ve Psikiyatri Seminerleri" kapsamında, 21 Aralık'ta "Adalet: Herkes İçin Adalet" konulu etkinlik gerçekleştirilecek.

Akbank Sanattan yapılan açıklamaya göre, koordinatörlüğünü Prof. Dr. M. Emin Önder'in yaptığı seminer dizisi yeni döneminde Akbank Sanat Beyoğlu'nda gerçekleşecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Önder, insanların bugün artık sözcüklerden ziyade görüntülerle düşündüğünü aktararak, "Anılarımızı kelimelerle anlatmak yerine görüntülerle aktarmaya çalışıyoruz. Kalem ve kağıtlar giderek yerlerini görsel kayıt cihazlarına bırakıyor. İşte bu noktada sinemayı; psikiyatri, psikoloji, felsefe, tarih, mitoloji, sosyoloji, edebiyat, tarih ve estetik boyutlarıyla görsel kaydın en üst noktası olarak değerlendirebiliriz. Hedeflenen noktaların tartışılmasında insana ilişkin ve insanın ilişkilendiği konuları Psikiyatri ve Sinema: Tarihe Bakış etkinliği ile vermeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Robert Mulligan'ın yönetmenliğini üstlendiği 1962 yapımı "Bülbülü Öldürmek" filminin gösterimiyle başlayacak etkinlikte, Çağrı Şensoy ile Gürol Tonbul konuşmacı olarak yer alacak.

Akbank Sanat Prof. Dr. M. Emin Önder Psikiyatri ve Sinema: Tarihe Bakış sanat seminer sinema