Romanya Başbakanı Ciuca Moldovalı mevkidaşıyla görüştü

TAKİP ET

Romanya Başbakanı Nicolae Ciuca, başkent Bükreş'i ziyaret eden Moldova Başbakanı Dorin Recean ile bir araya geldi....

Romanya Başbakanı Nicolae Ciuca, başkent Bükreş'i ziyaret eden Moldova Başbakanı Dorin Recean ile bir araya geldi.

Romanya Başbakanı Ciuca, Victoria Sarayı'nda gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, ikili ilişkilerin mükemmel seviyede olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, güvenlik, enerji ve ekonomi konularına odaklandıklarını kaydetti.

Cicua, Romanya'nın, Moldova Cumhuriyeti'nin uluslararası kabul görmüş sınırlarında egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesine sarsılmaz desteği konusunda muhatabına güvence verdiğini vurguladı.

Moldova Başbakanı Recean ise ülkesinin bölgede barış ve güvenliği sağlama rolünü yerine getirdiğini söyledi.

Recean, Rusya'nın saldırganlığı ve Rusya'nın Ukrayna'daki acımasız savaşı sonucunda Avrupa kıtası için zor bir dönem yaşandığına dikkati çekti.

Moldova hükümetinin, kurumlarını ve ekonomisini daha güçlü, dayanıklı ayrıca Moldova'yı Avrupa Birliğine katılımına hazır hale getirmeye kararlı olduğunu da belirten Başbakan Recean, görevi devraldıktan sonra ilk ziyaretini Bükreş’e yapmasının normal olduğunu, Romanya’nın enerji krizinin üstesinden gelmelerinde çok yardımcı olduğunu vurguladı.

Recean, Romanya ve Moldova arasındaki yakın ilişkilerin bugün vatandaşların yararına çok sayıda projeyle güçlendirildiğine işaret etti.

Moldova Romanya