Romanya'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinliği düzenlendi

TAKİP ET

Romanya'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz'ın ev sahipliğinde...

Romanya'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz’ın ev sahipliğinde büyükelçilik rezidansı bahçesinde konuklara Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen, "21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Bükreş Büyükelçiliğinde "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabına ilaveten geleneksel ebru sanatı ve Türk okçuluğunun da tanıtıldığı etkinliğe Romanyalı üst düzey bürokrat, milletvekilleri ve azınlık temsilcileri de katıldı.

Büyükelçi Aramaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğe Romanya Azınlıklar Departmanı Devlet Sekreteri, Romanya Parlamentosundan milletvekilleri, Türk-Tatar milletvekilleri, etnik azınlık temsilcileri ve büyükelçilerin katıldığını belirtti. Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan Türk mutfağı kitabının tanıtımının da gerçekleştiğini belirten Aramaz, kitaptan İstanbul menüsü ve bazı lezzetleri misafirlere tattırdıklarını belirtti.

Aramaz, etkinlikte Bükreş Yunus Emre Enstitüsünün ebru sanatı ve Türk okçuluğunun tanıtımını yaptığını ifade etti.