RTÜK Başkanı Şahin'den 13 Şubat Dünya Radyo Günü mesajı:

TAKİP ET

"İnanıyorum ki radyolarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da etik ilkelere bağlı, milli ve manevi değerlerimizin bilinciyle ilkeli bir şekilde yayınlarına devam edecekler"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, radyonun, insanların kendi sesi ve yol arkadaşı olduğunu belirterek, "Radyo yayıncılarımızın 13 Şubat Dünya Radyo Günü'nü tebrik ediyor, yürüttükleri vazifelerinde üstün başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, Şahin'in 13 Şubat Dünya Radyo Günü'ne ilişkin mesajına yer verildi.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle "içimiz buruk" ifadesini kullanan Şahin, dayanışmayla yaraların sarıldığını vurgulayarak, ulusal ve yerel yayıncıların kutsal bir görevi ifa ettiğini bildirdi.

"Türkiye'de ilk yayının yapıldığı 6 Mayıs 1927'den bugüne radyoculukta heyecan hiç dinmedi" sözlerini sarf eden Şahin, radyonun, insanların kendi sesi ve yol arkadaşı olduğunu dile getirdi.

Radyoların internet tabanlı teknolojilerle çok daha geniş kitlelere ulaştığına işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"Radyo ve Televizyon Üst Kurulumuz radyolara özel önem veriyor. Radyocu dostlarımızın yayınlarını daha rahat ve kolay yapabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. İnanıyorum ki radyolarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da etik ilkelere bağlı, milli ve manevi değerlerimizin bilinciyle ilkeli bir şekilde yayınlarına devam edecekler. Bu düşüncelerle radyo yayıncılarımızın 13 Şubat Dünya Radyo Günü'nü tebrik ediyor, yürüttükleri vazifelerinde üstün başarılar diliyorum."

13 Şubat Dünya Radyo Günü RTÜK RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin