Rus metalürji şirketi MMK, Hatay'daki fabrikasında depremzedelere konaklama desteği sağlıyor

TAKİP ET

Rusya'nın en büyük metalürji şirketlerinden MMK, başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerindeki yüzlerce vatandaşa...

Rusya'nın en büyük metalürji şirketlerinden MMK, başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerindeki yüzlerce vatandaşa konaklama desteği sağlıyor.

Türkiye'de de faaliyet gösteren MMK'dan yapılan açıklamada, Hatay bölgesinde deprem nedeniyle bölgedeki çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Depremden zarar görmeyen Dörtyol'daki MMK Metalurji fabrikasının, depremin ardından kapılarını vatandaşlara açtığına işaret edilen açıklamada, "Bugün yüzlerce insan burada konaklıyor. Şirketin yöneticileri ve çalışanları barınma ve yemek sağlamaktan da fazlasını yapmaya çalışıyor." denildi.

MMK çalışanlarının, fabrikada çocuk odası kurduğu ve çocuklar için etkinlikler düzenlediği bilgisine yer verilen açıklamada, söz konusu çalışmaların çocukların yanı sıra yetişkinlerin de psikolojik zorluklarla baş etmelerine yardımcı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, fabrika bünyesinde bir tıbbi kliniğin de bulunduğu aktarılarak, "Ayrıca, MMK Metalurji Limanı'nda demirleyen yüzer hastane gemisi de Hatay bölgesinden kendi imkanlarıyla veya helikopterle getirilen insanları kabul ediyor. Her gün yaklaşık 700-800 kişi depremden yaralı olarak gelirken, 14 Şubat'ta da hastanede bir kız bebeği doğdu." ifadelerine yer verildi.

MMK fabrikasında yaklaşık 700 kişinin konaklamaya devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Aynı zamanda her gün yüzlerce kişi sıcak yemek, sıcak duş ve diğer çeşitli hizmetleri almak için tesise geliyor. Son günlerde fabrikaya kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için 3 binden fazla kişi gelmektedir. MMK'nın Türkiye'deki tesisinden mobil vinç, yükleyiciler ve ekskavatörler de dahil olmak üzere çeşitli makineler, komşu bölgelerdeki enkazları kaldırmak ve depremin ardından gelen sorunlarla mücadele etmek için çalışmaya devam ediyor."

DEPREM MMK Rusya