Rusya-Ukrayna savaşında hayatını kaybedenler Londra'da anıldı

TAKİP ET

İngiltere'nin başkenti Londra'da Rusya-Ukrayna savaşının birinci yıl dönümü dolayısıyla Ukrayna'nın Londra...

İngiltere'nin başkenti Londra'da Rusya-Ukrayna savaşının birinci yıl dönümü dolayısıyla Ukrayna'nın Londra Büyükelçiliği önünde savaşta hayatını kaybedenler anıldı ve Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi.

Rusya-Ukrayna savaşının birinci yıl dönümü nedeniyle Ukrayna'nın Londra Büyükelçiliği önünde toplanan çok sayıda kişi savaşta hayatını kaybedenler anısına düzenlenen anma törenine katıldı.

Törene katılanlar, ellerinde Ukrayna bayrakları ile "Ukraynalı çocukları kurtarın", "Rusya'yı BM'den kovun" ve "Ukraynalıları öldürmeye son verin" yazılı pankartların yanı sıra savaştan karelerin yer aldığı fotoğrafları taşıdı.

Çok sayıda Hristiyan din adamının da yer aldığı törende, savaşta hayatını kaybeden Ukraynalılar anıldı, dua edildi ve ilahiler söylendi.

Öte yandan, Ukrayna'nın Londra Büyükelçiliği önünde bulunan St. Volodymyr heykeline çok sayıda çelenk ve savaşta hayatını kaybeden Ukraynalı çocukları temsilen oyuncaklar bırakıldı.

- "Batı şimdi Rusya tehdidinin farkına vardı"

Törene katılan Ukrayna'nın Londra Büyükelçisi Vadym Prystaiko, burada Ukraynaca ve İngilizce yaptığı konuşmasında, ülkesinin Rusya'ya karşı verdiği mücadelenin birinci yıl dönümü olduğunu dile getirdi.

Bu mücadelede ülkesini destekleyen bütün uluslara teşekkür eden Ukraynalı Büyükelçi, öte yandan, "Batı, şimdi Rusya tehdidinin farkına vardı." değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna'nın Londra Büyükelçiliği önündeki törenin ardından grup, aynı caddede bulunan Rusya'nın Londra Büyükelçiliğine yürüdü.

Çoğunluğu Ukraynalılardan oluşan grup, elçilik önünde Rusya aleyhinde slogan attı.

Anma töreni destek İngiltere Rusya savaş Ukrayna