Rusya ve Hindistan Dışişleri Bakanları ASEAN toplantısı kapsamında bir araya geldi

TAKİP ET

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da devam eden ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında bir araya gelen...

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da devam eden ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Hint mevkidaşı Subrahmanyam Jaishankar, ikili ilişkiler ve Ukrayna konusunu görüştü.

ANI News'in haberine göre, Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu Cakarta'da Rus mevkidaşı Lavrov ile bir araya geldiğini bildirdi.

Jaishankar, Lavrov ile görüşmesinde, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ile Ukrayna konusunu değerlendirdiklerini belirtti.

Rusya Dişişleri Bakanlığı da sosyal medya üzerinden, Lavrov ve mevkidaşı Jaishankar’ın ASEAN toplantısı sırasında görüştüğü paylaşımında bulundu.

- ASEAN’a bu yıl Endonezya ev sahipliği yapıyor

Bu yıl 56’ncısı düzenlenen ASEAN toplantısı dışişleri bakanları düzeyinde, Endonezya’nın başkenti Cakarta’da 11-14 Temmuz'da gerçekleşiyor.

Bangkok'ta 1967'de kurulan ve Vietnam, Tayland, Singapur, Filipinler, Myanmar, Malezya, Laos, Endonezya, Kamboçya ve Brunei'yi bir araya getiren ASEAN, hükümetler arası işbirliği ve ekonomi diplomasisini hedefliyor.

​​​​​​​ASEAN, mayısta Doğu Timor'un 11. üye olarak birliğe katılımına ilişkin yol haritasını onaylamıştı.​​​​​​​

Dışişleri Bakanı Park Jin Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov