Sadakataşı Derneğinden Gazze'ye yardım etkinliği

TAKİP ET

Sadakataşı Derneğince, "Gazze'nin Sessiz Çığlığına Kulak Ver" çağrısıyla düzenlenen kahvaltı ve kermes...

Sadakataşı Derneğince, "Gazze'nin Sessiz Çığlığına Kulak Ver" çağrısıyla düzenlenen kahvaltı ve kermes etkinliğinden elde edilen gelir Gazzeliler için kullanılacak.

Üsküdar'daki Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Ardından Gazze'de yaşanan son durum ve derneğin Gazze'deki faaliyetlerine ilişkin görüntülerin yer aldığı videolar izletildi.

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, yaptığı konuşmada, dünyanın en büyük soykırımlarından ve kurtuluş mücadelelerinden birinin yaşandığı Gazze'deki insanların bu zor günlerinde yanlarında olmak, dertleriyle dertlenmek ve onlara bir nebze nefes olmak için derneğin kadın kollarının böyle bir program düzenlediğini söyledi.

Gazzelilerin 100 günü aşkın bir zamandır hicreti göğüslediklerini ve Allah yolunda büyük bir imtihanı vermeye devam ettiklerini dile getiren Özdal, "Onların bu süreç içinde gösterdikleri büyük bir imana, cesarete şahit oluyoruz." dedi.

Gazze'nin yanında olmanın, Gazzelilerin verdiği mücadeleye destekte bulunmanın boyunlarının borcu olduğunu kaydeden Özdal, "Savaşın başladığı ilk günden itibaren Gazze'de insani yardım çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz." diye konuştu.

Derneğin 6 Eylül 2023'te hayırseverlerin desteğiyle Gazze'de açılışını yaptığı Sultan Abdülhamid Anaokulu'nun İsrail tarafından hedef alındığını ve yerle bir olduğunu söyleyen Özdal, şöyle devam etti:

"10 binden fazla çocuğumuz şehit oldu. Bu okulumuzda eğitime başlayan çocuklarımızdan da maalesef en az 40'ının şehit olduğu haberini aldık. Bu büyük bir mücadele, büyük bir dava. Gazze İslam ümmetinin onurunu, şerefini ve izzetini koruyor. Bu çocukların hakkını, Gazze halkının hakkını, Filistin'in, Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın hakkını ve gelecekte Mescid-i Aksa'yı özgürlüğe kavuşturacak bu çocukların hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bu okulu vurmakla okulda okuyan çocukları şehit etmekle bu okulun sahibi olan bizim de artık İsrail'e karşı bir kan davamız vardır. Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne bu konuyu taşıyacağız ve sizin bağışlarınızın, hakkınızın peşinde koşacağız."

Özdal'ın konuşmasının ardından Gazze'den 2 gün önce Türkiye gelen Filistinli Kerim Al Astar yaşadıklarını anlattı. Program İstanbul Emekli Başvaizi Mustafa Akgül'ün duasıyla sona erdi.

Kahvaltı programının düzenlendiği salonun girişinde geliri Gazze'ye gönderilmek üzere kermes düzenlendi. Ayrıca kahvaltı için binin üzerinde bilet satışı gerçekleştirildi. Bilet satışından elde edilen gelir de derneğin Gazze'de yürüttüğü faaliyetlerde kullanılacak.


Gazze'nin Sessiz Çığlığına Kulak Ver Sadakataşı Derneği Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal