Sağlık Bakanı Koca: Bilim Kurulu var olan tedbirlerin devamından yana, yeni tedbir düşünülmüyor

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Koca, "Pazartesi gününden itibaren 7 günlük vaka sayılarının ortalaması canlı olarak yayınlanacak. Bilim Kurulu var olan tedbirlerin devamından yana, yeni tedbir düşünülmüyor" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Bakan Koca Bilim Kurulu sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları; 

Pazartesi gününden itibaren il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalaması canlı olarak yayınlanacak.

Planlanabilir gelecek için bölgesel çalışmaların yürütülebileceği döneme geçiyoruz. Yeni dönemin adı 'yerinde karar dönemi'dir.

Yarından itibaren ilk aşılanan grubumuzun ikinci doz aşılarına başlıyoruz. Hedef, nüfusumuzun en az yüzde 60'ının aşılanmasını sağlamaktır

Yarından itibaren 70 yaş üzeri ve cuma gününden itibaren 65 yaş üzeri vatandaşlar aşı olmak üzere sisteme tanımlanacak. 

Haftasonundan itibaren başta kabine üyelerimiz olmak üzere devlet üst düzey yöneticilerini aşılanmaya davet ediyorum. 

Bugün en önde giden aşı adayımız için Faz 2 insan deneylerinin gönüllüleri aşılanmaya başlandı.

Toplamda 100 milyon doz aşı için anlaşmalarımızı tamamladık. Şu anda 17 yerli aşı adayımız var. En önde gidenin Faz-2 çalışmasını başlattık.

Mutasyon haberleri yeni soru ve sorunlar ortaya çıkardı. Bilim Kurulumuzun tavsiyesi kısıtlamaların hafifletilmesinde acele etmeden vaka seyrinin incelenmesi yönünde.

Ülkemiz yaklaşık 15 milyon doz aşıyı temin etti ve toplamda 100 milyon dozdan fazla aşı için anlaşmalarını tamamladı.

Yeni bir tedbir ilavesi şu an öneri olarak düşünülmüyor. Var olan tedbirlerin devamı öneriliyor.

Bilim Kurulu var olan tedbirlerin devamından yana, yeni tedbir düşünülmüyor. Son 2 haftada bütün illerimizde genel olarak vaka artışı olduğunu görüyoruz.

Mutasyon sayıları artmaya devam ediyor ama var olan vaka sayılarında mutasyonun bir etkisinin şu an olmadığını görüyoruz

Yüz yüze eğitime geçecek okullar için listeler alındı, öğretmenlerimiz için de aşılama takvimi başlayacak. 

Şubat sonuna doğru öğretmenlerimiz için de, özellikle eğitim başlanacak olan sınıflar için söylüyorum, aşılama takvimi başlamış olacak.

Özellikle yüz yüze eğitimin, uygulamalı eğitimler dışında, bu dönemde başlatılmasının risk teşkil ettiğini söyleyebilirim.

Bilim Kurulumuzun tavsiyesi, kısıtlamaların hafifletilmesinde acele edilmeden vaka seyrinin takip edilmesi yönünde.

Yarından itibaren ilk aşılanan grubumuzun ikinci doz aşılarına başlıyoruz. Hedef, nüfusumuzun en az yüzde 60'ının aşılanmasını sağlamaktır.

Yerli aşı çalışmalarında 1 hafta-10 gün içinde en az 3 aşının Faz-1 çalışmasına başlanacak.

son dakika son dakika haberleri gündem haber son dakika haber gündem haberleri türkiye haberler bilim kurulu fahrettin koca koronavirüs bilim kurulu