Sağlık Bakanı: Vakaların yüzde 81'i tam aşılı değil

TAKİP ET

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar'ın katılımıyla toplandı.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar'ın katılımıyla toplandı

Bakan Koca'nın Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarından öne çıkanlar:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 500 bine yakın aktif vakamızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerden oluşmaktadır. Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ı tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat edenlerin yüzde 90'ı ya aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir. 

Bakan Koca açıklamalarının ardından sözü Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e bıraktı. Bakan Özer'in açıklamaları ise şöyle:

Salgından en az düzeyde etkilenmek için sağlığı önceleyen kararlar aldık. Okullarda alınması gereken önlemler rehberini tüm valiliklere gönderdik.

81 ilimizde yaklaşık 58 bin okulumuz için 113 bin temizlik personelinin görevlendirmesini tamamlandırmış bulunuyoruz. Okullarda gerekli temizliği sağlayacak güce de finansman kaynağına da sahibiz. 

Minikler okula başladı, iki günlük süreç başarılı bir şekilde tamamlandı.Okullarımızın bir daha hiç kapanmaması için tüm velilerimizi ve öğretmenlerimizi ve de personelimize bir kez daha çağrı yapmak isterim. Lütfen belirlemiş olduğumuz kurallara harfiyen uyun. Bir daha okullarımız kapanma sorunuyla yüz yüze kalmasın. Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır.

YÖK Başkanı Erol Özvar'da açıklamalarda bulundu. YÖK Başkanı Özvar

Üniversiteler, bu salgın ortamında öğretimi sürdürmeyi başardı. Biz 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde eğitimi yüz yüze sürdürme kararı aldık. Üniversitelerimiz yüz yüze eğtiim kararından itibaren her üniversitemiz kendi kurullarıyla, kendi senatolarıyla bu yüz yüze eğitimin yapılabilmesi ve sürdürülebilmesi için gerekli tedbirleri almış oldular.

Gerek kampüs ortamlarında uygulanacak kurallar, gerekse eğitim-öğretim süreçleriyle ilgili olarak bütün üniversitelere yönelik bir kılavuz çalışması gerçekleştirdik.  Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile hazırlanan kılavuzu üniversitelerle paylaştık.

Üniversitelerimiz hibrit modeli ile birlikte yüz yüze ders yapma imkanlarının yanı sıra derslerinin bir kısmını , derslerin yüzde 40'nı online yapabilme yetkisine haizdir.

Üniverstelerimiz şu an da hangi derslerini yüz yüze hangi derslerini online yapacağını belirlemiş ve kendi kamuoyuyla paylaşmış durumda.  

Üniversitelerimizde yüz yüze eğitim gelecek öğrenci kardeşlerimizden ve gelecekteki meslektaşlarımdan ricam aşı olmalarıdır. Bu açıdan Sağlık Bakanlığımızın alacağı kararlarda fevkalade önemli. 

Yeni dönemde eğitim ve öğretim hususunda almış olduğumuz esnek kararlar doğrultusunda eğitim-öğretimin aksamadan devam ettirebileceğini bu vesileyle sizlerle paylaşmak isterim. 

bilim kurulu sağlık bakanı fahrettin koca son dakika son dakika haberleri okul eğitim üniversiteler üniversiteler açılıyor mu?