Salomon Çeşme Yarı Maratonu, 3 Haziran Cumartesi günü yapılacak

TAKİP ET

Argeus Travel & Events imzalı Salomon Çeşme Yarı Maratonu, 3 Haziran Cumartesi koşulacak.Salomon isim sponsorluğunda...

Argeus Travel & Events imzalı Salomon Çeşme Yarı Maratonu, 3 Haziran Cumartesi koşulacak.

Salomon isim sponsorluğunda İzmir'in Çeşme ilçesinde ilk kez düzenlenecek yarı maraton, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, İzmir Valiliği, Çeşme Belediyesi ve Türkiye Spor Yazarları Derneğinin destekleriyle düzenlenecek.

Argeus Travel & Events Organizasyon Direktörü Koray Bozunoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alaçatı ve Ilıca sahillerini koşucularla buluşturacaklarını belirterek, "İki farklı parkurumuz olacak. 21 kilometre yarı maraton mesafesinde olan parkur, Çeşme Belediyesinin önünden başlayacak ve Ilıca sahilinden geçecek. Sahilden de Alaçatı'ya geçilecek ve parkur yine Çeşme'nin merkezinde bitecek. 10 kilometre olan parkurumuz ise Alaçatı'dan başlayıp Çeşme'de bitecek." dedi

Bu tip organizasyonları Argeus olarak Türkiye'nin farklı bölgelerinde yapmaya devam edeceklerini aktaran Bozunoğulları, "Çeşme'de amatör bisiklet yarışları ile ilgili kasım ayında bir projemiz olacak. Kemer'de Gran Fondo düzenleyeceğiz. Kapadokya'da da etkinliğimiz olacak. Turizme katkı sağlamak için bu tarz organizasyonları sezonun erken zamanlarında veya sonlarında planlıyoruz. Böylece hem esnafa katkı sağlıyoruz hem de turistik yerleri sporla buluşturmuş oluyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki maratonlara çok geniş kitleler katılıyor"

Koşu kültürü açısından bu tip organizasyonların önemine vurgu yapan Bozunoğulları, "Normalde yürüdüğümüz caddeleri ve sokakları, maratonla koştuğumuzda daha çok tanıyabiliyoruz. Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki maratonlara çok geniş kitleler katılıyor. İnsanlar bir araya gelip spor yapıyor. Bu durum koşu kültürü açısından önemli." değerlendirmesinde bulundu.

İki parkurun da çok güzel yerden başlayacağını belirten Bozunoğulları, "Çeşme, Ege'nin incisi. Alaçatı da herkesin ziyaret etmek isteyeceği yerlerden bir tanesi. Ayrıca Çeşme'nin merkezinde kuracağımız EXPO alanında sektörden farklı markaların en yeni ürünlerini sporcularımızla buluşturacağız. Farklı sponsorlarımızla ısınma ve fizyoterapi seanslarımız olacak. Aynı zamanda yarışta koşucularımız için küçük sürprizler olacak." diyerek sözlerini tamamladı.

Salomon Çeşme Yarı Maratonu yarı maraton