Sancaktepe'de Ukraynalı modelin balkondan düşerek ölümüne ilişkin davada beraat kararı

TAKİP ET

Sancaktepe'de Ukraynalı model Anzhelika Srabiants'ın balkondan düşerek ölümüne ilişkin ağırlaştırılmış müebbet...

Sancaktepe'de Ukraynalı model Anzhelika Srabiants'ın balkondan düşerek ölümüne ilişkin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanığın beraatine karar verildi.

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Burak Ercan ve avukatı katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile müşteki avukatının da hazır bulunduğu duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Ercan'ın üzerine atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delilin bulunmaması nedeniyle beraatine karar verilmesini talep etti.

Söz alan sanık Burak Ercan da mütalaaya katıldığını belirterek, balkonda asılı olarak görünce tutup çekmeye çalıştığı maktulün elinden kayarak düştüğünü ifade etti.

Sanık avukatı Çağrı Çetin ise müvekkilinin 18 aydır tutuklu olduğunu anlatarak, beraat ve tahliye talebinde bulundu.

- Karar

Mahkeme heyeti sanığın "Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarını işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil bulunmaması nedeniyle her iki suçtan beraatine karar verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca, sanığın hükümle birlikte tahliyesine hükmetti.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ukraynalı model Anzhelika Srabiants'ın erkek arkadaşı olan sanık Burak Ercan'ın evinin balkonundan düşerek hayatını kaybettiği belirtilmişti.

İddianamede, sanık Ercan'ın "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Anzhelika Srabiants dava Sancaktepe Ukraynalı Model