Saraybosna'da, "Bosna Hersek-Türkiye Medya Forumu" düzenlendi

TAKİP ET

ve TRT'nin Bosna Hersek'teki varlığının da iki ülke medyası arasında önemli bir köprü işlevi gördüğünü dile...

ve TRT'nin Bosna Hersek'teki varlığının da iki ülke medyası arasında önemli bir köprü işlevi gördüğünü dile getirdi.

- Gazeteciler, iki ülke basınında gerçeklerin doğru yansıtılması konusunda fikir alışverişinde bulundu

YEE Başkan Yardımcısı Abdullah Kutalmış Yalçın, kurumlarının Bosna Hersek'te Türk dilini, kültürünü, sanatını ve tarihini anlatmak için birçok proje gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye ve Türk insanıyla bağ kuran dost insan sayısını artırmaya çalıştıklarını vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti:

"Bosna Hersek özelinde baktığımız zaman, eğitim ve kültür diplomasisi bağlamında Saraybosna'da, Fojnica'da ve Mostar'da şubelerimizin desteğiyle şu an 'Tercihim Türkçe Projesi'ni hayata geçirmek suretiyle devlet okullarında 7 bin öğrenciye ulaştığımızı hatırlatmak istiyorum. Saha çalışmalarıyla şu an Türkçenin devlet okullarında resmi müfredata girmesini ve öğrencilerin Türkçeyi seçmeli yabancı dil olarak tercih etmesini sağlamıştır."

Toplantılar kapsamında gazeteciler, Bosna Hersek ile Türk basını arasında işbirliğini artırmanın yolları ve iki ülke basınında gerçeklerin doğru yansıtılması konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Programda, Saraybosna Eğitim Müşaviri Faruk Berat Akçeşme, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bosna Hersek Koordinatörü Erdinç Işık, YEE Saraybosna Müdürü Mehmet Akif Yaman da kurumlarının faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Foruma, AA Türkiye Dış Haberler Müdürü Gamze Türkoğlu Oğuz'un yanı sıra Türkiye'de faaliyet gösteren gazete ve televizyonların temsilcileriyle Bosna Hersek'te faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.


AA Türkiye Dış Haberler Müdürü Gamze Türkoğlu Oğuz Bosna Hersek Bosna Hersek-Türkiye Medya Forumu Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Emre Gençtuğ Yunus Emre Enstitüsü