Şehirlerdeki "engelleri" kaldırmak için 500 belediye çalışanına eğitim verildi

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehirlerin engelli vatandaşlar için uygun hale getirilmesi amacıyla düzenlenen "Erişilebilirlik Atölyesi" eğitimleriyle 19 büyükşehir ve ilçe belediyelerinde görev alan mimar, mühendis, tekniker ve yöneticilere ulaştı Eğitimlere, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki belediyelerle devam edilecek Atölye çalışmaları ile erişilebilirlikle ilgili sorunlara çözüm bulunması ve yeni projelerin hayata geçirilmesinin teşvik edilmesi hedefleniyor

URCU ÇALIK- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehirlerin engelli vatandaşlar için uygun hale getirilmesi amacıyla düzenlenen Erişilebilirlik Atölyesi eğitimleri ile 19 büyükşehir ve ilçe belediyesinde görev alan 500 personele ulaştı.

Bakanlık Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, şehirlerin erişilebilirlik standartlarının yükseltilmesi, tüm yapıların ve sosyal alanların engelli ve yaşlılara uygun hale getirilmesine yönelik Türkiye genelinde yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, belediyelerin engellilerle ilgili erişilebilirlik yükümlülüklerini yerine getirmesine destek olmak ve bu konuda belediye çalışanlarına yol göstermek amacıyla şubat ayında başlatılan Erişilebilirlik Atölyeleri: Kaldırımlar konulu çevrim içi eğitimler, tamamlanma aşamasına geldi.

Akdeniz, Ege, Marmara ve İç Anadolu Bölgesindeki 19 büyükşehir ve ilçe belediyelerini kapsayan eğitimleri bitiren Bakanlık, belediyelerde çalışan mimar, mühendis, tekniker ve yöneticilerin yer aldığı 500 kişiye ulaştı.

Eğitimlere, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Adana, Antalya, İzmir, Muğla, Aydın, Manisa, Denizli, Balıkesir, İstanbul, Tekirdağ, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Konya, Kayseri ve Ankara'daki belediyelerden katılım sağlandı.

- Sırada Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki belediyeler var

Kaldırımlar için Erişilebilirlik Atölyeleri kapsamındaki eğitimler, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki büyükşehir illerinin belediyeleri ile sürdürülerek, mayıs ayı sonuna kadar tamamlanacak.

Belediyelerde görev yapan mimar, mühendis ve teknik personele, erişilebilir kaldırımın özellikleri ve standartları ile ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı eğitimlerde, örnek projeler gösterilerek, bu konuda atılabilecek adımlar ele alınıyor.

Bakanlık, bu atölye çalışmaları ile şehirlerde erişilebilirlikle ilgili sorunlara çözüm bulunmasını ve yeni projelerin hayata geçirilmesini sağlamayı hedefliyor.