Senegal'de hafız adayları depremzedeler için yardım topladı

TAKİP ET

Senegal'de hafızlık öğrencileri, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden...

Senegal'de hafızlık öğrencileri, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için yardım topladı.

Senegal'in başkenti Dakar'da faaliyetlerini sürdüren Şefkat Yolu Derneği hafızlık kursu öğrencileri, depremin ardından harçlıklarını depremzedelere göndermek için harekete geçti.

Şefkat Yolu Derneği Başkanı Mustafa Emin Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yılı aşkın süredir Senegal'de gerek eğitim gerekse insani yardım alanında birçok faaliyette bulunduklarını söyledi.

Koç, deprem felaketinin yaşandığı günden bu yana Senegallilerin kendileriyle dayanışma gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Hafızlık kursumuzun öğrencileri, aralarında topladıkları miktarı Türkiye'ye ulaştırmak istedi. Bu, bizi çok duygulandırdı. Sadece onlar değil Türkiye'de lise, üniversite ya da mesleki eğitim için bulunmuş birçok öğrencimiz bizleri ziyaret edip az çok demeden kendi aralarında topladıkları miktarları Türkiye'ye göndermek istiyorlar. Biz de Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ile bu süreci organize ediyoruz. Zor zamanlarımızda yanımızda olan kardeş Senegal halkına teşekkür ediyoruz."

DEPREM Senegal Şefkat Yolu Derneği