Senegal'den çıktığı ifade edilen 300'den fazla düzensiz göçmenin aranmasına devam ediliyor

TAKİP ET

Atlantik Okyanusu'nda dün bulunan göçmen teknesinin, kayıp 3 tekneden biri olmadığı bildirildi

Senegal'den 3 tekne ile yola çıkan ve kayıp oldukları açıklanan 300'den fazla düzensiz göçmeni arama çalışmalarına devam eden İspanya Sahil Güvenlik ekipleri, dün Atlantik Okyanusu'nda bulunan teknenin bu olayla ilgisinin olmadığını bildirdi.

İspanyol haber ajansı EFE'nin Sahil Güvenlik kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, ülkenin güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan Büyük Kanarya Adası'nın 132 kilometre kadar güneyinde dün ulaşılan tekneye ilişkin bilgiler yer aldı.

Kayıp 3 tekneden biri olmadığı belirtilen teknenin, Güney Sahra ülkelerinden oldukları anlaşılan 86 düzensiz göçmeni taşıdığı, kurtarılan göçmenlerin karaya çıkarıldıkları ve sağlık durumlarının iyi olduğu yazıldı.

İspanyol sivil toplum kuruluşu Caminando Fronteras (Yürüyen sınırlar) Senegal'in güney kıyılarından 23 ve 27 Haziran tarihlerinde yola çıkan 60, 65 ve 200 düzensiz göçmeni taşıyan 3 teknenin, Atlantik Okyanusu'nda kayıp olduğu uyarısında bulunmuştu.

Akıbetleri bilinmeyen bu göçmenleri arama çalışmaları devam ediyor.

Caminando Fronteras yayımladığı son raporda, 2023'ün ilk yarısında Kuzey Afrika kıyılarından İspanya'ya gelmeye çalışan 951 düzensiz göçmenin denizde boğularak ya da açlık ve susuzluktan hayatını kaybettiğini bildirmişti.

ispanya kayıp 3 tekne Senegal